05.10.2009. / 09:18

Autor: Hina

Tisak u BiH: Divljanje huligana mora se zaustaviti

Navijači Sarajeva su se protekle noći okupili pred zgradom Predsjedništva BiH u Sarajevu tražeći da istragu o izgredima preuzme MUP Federacije BiH

Ubijeni navijač Srajeva Vedran PuljićUbijeni navijač Srajeva Vedran PuljićTragedija koja se u nedjelju dogodila u Širokom Brijegu kada su se sukobile navijačke skupine nogometnih klubova Sarajeva i Širokog Brijega rezultat je divljanja huligana koje mora biti zaustavljeno, ocjena je koju uz brojne osude ovih izgreda u ponedjeljak donose mediji u Bosni i Hercegovini.

"Krvavi epilog divljanja huligana", naslov je kojim svoje čitatelje na prvoj stranici o zbivanjima u Širokom Brijegu izvješćuje "Dnevni avaz".

Ističući kako se tamo dogodilo najgore odnosno da je u izgredima život izgubio 24-godišnji mladić iz Sarajeva Vedran Puljić, ovaj list konstatira kako su očevidno zakazali i Nogometni savez BiH i policija koja nije dovoljno odlučno reagirala kako bi spriječila divljanja.

"Avaz" ipak sugerira da su krvavi sukobi u širokom Brijegu tek epilog nesređenog općeg stanja u državi.

"Nasilje je postalo način komuniciranja a na to se malo tko obazirao", zaključuje ovaj list izražavajući nadu kako bi se to nakon tragične smrti Vedrana Puljića ipak moglo promijeniti.

"Oslobođenje" prenosi kako je smrtno stradali Puljić bio po svemu uzoran mladić te da je njegova smrt bila strašan udarac za obitelj a posebice mlađeg brata Igora kojemu je na dan Vedranove smrti bio rođendan.

List prenosi izjave neimenovanih navijača koji tvrde kako je Puljić nastradao od policijskog metka iako je policija u Širokom Brijegu to opovrgnula.

U sarajevskoj bolnici Koševo tijekom noći u nedjelju zbrinuto je više desetaka navijača Sarajeva koji su zadobili ozljede u Širokom Brijegu.

Izgrede su osudile brojne javne osobe uključujući Visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka, izbornika Miroslava Blaževića i dužnosnike Federacije BiH.

Navijači Sarajeva su se protekle noći okupili pred zgradom Predsjedništva BiH u Sarajevu tražeći da istragu o izgredima preuzme MUP Federacije BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika