06.10.2009. / 07:26

Autor: Hina

Mesićeva packa: Ministar više neće sam slati prosvjedne note

Pojašnjavajući svoj stav nakon završetka obraćanja sudionicima Ljetnje škole demokracije Mesić je novinarima na upit tko će to Jandrokoviću onemogućiti kazao da će mu to "Vlada zabraniti

Mesiću se nije svidio Jandrokovićev postupakMesiću se nije svidio Jandrokovićev postupakPredsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je kako ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ubuduće bez konzultacija neće moći bez konzultacija slati prosvjedne note stranim zemljama kao što je to učinio u slučaju zabrane nastupa pjevača Marka Perkovića Thompsona u Švicarskoj.

Predsjednik je to rekao u ponedjeljak navečer u Supetru na Braču odgovarajući na pitanja sudionika Ljetnje škole demokracije što ju organizira Igmanska inicijativa - udruga nevladinih organizacija iz Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.

Mesić je kazao kako po Ustavu predsjednik Republike i Vlada kreiraju vanjsku politiku a ministar vanjskih poslova provodi tu politiku.

"Bilo bi dobro da se ministar (Jandroković) konzultirao s predsjednikom Republike i premijerkom (Jadrankom Kosor), ali on nije učinio ni jedno ni drugo. On je poslao obavijest da će i ubuduće to činiti a ja mislim da neće", kazao je predsjednik Mesić.

Pojašnjavajući svoj stav nakon završetka obraćanja sudionicima Ljetnje škole demokracije Mesić je novinarima na upit tko će to Jandrokoviću onemogućiti kazao da će mu to "Vlada zabraniti".

Predsjednik Mesić tijekom vikenda je poslao pismo Jandrokoviću u kojem je oštro reagirao na hrvatsku notu uručenu švicarskom veleposlaniku, upućenu kao reakciju na odluku švicarske policije da se Perkoviću na tri godine zabrani ulazak u zemlju.

Svrha diplomatske note, koju je Hrvatska uputila Švicarskoj zbog zabrane ulaska pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu u tu zemlju, zaštita je i štićenje prava hrvatskog državljanina u inozemstvu, a ne obrana Perkovićevih političkih stavova, stoji u pismu ministra vanjskih poslova upućenom danas hrvatskom predsjedniku.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
1/10/09

hillibilly, 06.10.09. 08:07

Jandrokoviću, obriši si nos, balavanderu priglupi!


registracija
8/8/09

tovar62, 06.10.09. 08:57

Mesicu bilo bi bolje da ti je mati rodila vricu buva nego tebe...dikogorilu


registracija
15/3/08

Sandzo, 06.10.09. 12:50

mali tovar i peshko jandrokovic se igra vatrom...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika