06.10.2009. / 12:24

Autor: Hina

Prosvjed u Širokom Brijegu zbog puštanja huligana iz pritvora

Nakon dva sata, prosvjednici su se ispred zgrade županijske Vlade uputili pred Policijsku upravu u Širokom Brijegu tražeći odgovornosti vlasti za izgrede

Osim u Širokom Brijegu protestiralo se i u Sarajevu (Foto: Reuters)Osim u Širokom Brijegu protestiralo se i u Sarajevu (Foto: Reuters)Oko 3.000 stanovnika Širokog Brijega okupilo se u utorak prosvjedujući zbog izgreda u tome gradu, koji su se događali u nedjelju, a za čije su iniciranje optužili navijače Sarajeva koji su, kako ističu, došli sijati strah i nasilje.

Prosvjednici su se najprije okupili ispred zgrade županijske zapadnohercegovačke vlade optužujući vlasti što su dopustili puštanje na slobodu uhićenih navijača Sarajeva koji su osumnjičeni za izazivanje izgreda. Navijači Sarajeva su pušteni iz pritvora u ponedjeljak navečer, nakon dogovora dopredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe, županijskog premijera Zvonke Jurišića i dežurne tužiteljice.

Građani Širokog Brijega su zbog toga ogorčeni, a pred zgradom županijske Vlade tražile su se u utorak ostavke odgovornih. Navijačka skupina nogometaša Širokog Brijega, Škripari, zatražila je na skupu otkrivanje identiteta osoba iz Sarajeva koje su privedene i koje su, kako navode, "pod pritiskom pušteni na slobodu".

Također traže da nadležna tijela objasne zašto nije provedena istraga o počiniteljima pokušaja ubojstva Željka Zadre koji je zadobio prostrijelne rane kao i ostalih građana Širokog Brijega. Traži se i smjena županijske tužiteljice koja je pod pritiskom dopredsjednika Kebe pustila na slobodu huligane iz Sarajeva.

Nakon dva sata, prosvjednici su se ispred zgrade županijske Vlade uputili pred Policijsku upravu u Širokom Brijegu tražeći odgovornosti vlasti za izgrede.

Klub navijača Škripari se u utorak u pisanom priopćenju ogradio od bilo kakva dovođenja u svezu s upotrebom vatrenog oružja i izrazili žaljenje zbog smrti navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Upozorili su međutim kako je Široki Brijeg bio napadnut od huligana iz Sarajeva.

Nakon što je policija u ponedjeljak objavila video snimke izgreda, u ponedjeljak je na internetskim portalima objavljen i video zapis sigurnosnih kamera sa stadiona u Širokom Brijegu. Internetski portali u Mostaru objavljuju da se na tim snimcima vide navijači Sarajeva od kojih jedan prijeti prolaznicima s pištoljem u ruci.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 06.10.09. 13:14

kakve su ove bedastoce, umjesto da se pokriju usima za svoje ustasoidno ponasanje. sramota.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika