06.10.2009. / 15:02

Autor: Hina

Sudska rekonstrukcija pronalaska pištolja u Šlogarovom sjeniku

Suđenje će se nastaviti 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih

Mladen ŠlogarMladen ŠlogarNa sjeniku u Zaprešiću, gdje je pronađen pištolj kojim je Mladen Šlogar prema vlastitom priznanju ubio Ivanu Hodak, danas se sudskom rekonstrukcijom pokušalo utvrditi kako su policajci napravili očevid i priveli beskućnika Šlogara, no nakon očevida sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić kazao je da je prerano govoriti jesu li rekonstrukcijom razriješene nesuglasice iz današnjeg svjedočenja korisnika sjenika Vlade Pošte i troje policijskih službenika.

Naime, iz iskaza svjedoka nije se moglo utvrditi tko je sve i kada ulazio u sjenik. Sigurno je da je detektiv Damir Rendulić na poziv druge dvojice policajaca došao u sjenik i pronašao dvije vrećice. U jednog od njih u postaji je pronašao fascikl s pištoljem za koji se naknadno utvrdilo da je njime ubijena Ivana Hodak. No, iz svjedočenja se doznalo da je na sjeniku bila i crvena sportska torba.

Korisnik sjenika Vlado Pošta rekao je da je policajac Srećko Martinić otvorio torbu, no policajci su tvrdili da je nisu dirali niti nosili u postaju.

Sudac Turudić upitao ih je na sudu kako je to moguće s obzirom da se u torbi moglo nalaziti primjerice droga.

Zbog te, ali i sličnih manjih nepodudarnosti, zakazana je rekonstrukcija, nakon koje je sudac Turudić kratko kazao da još nije moguće govoriti hoće li se na taj način razriješiti svjedočke nesuglasice.

Suđenje će se nastaviti 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih.

Odvjetnička vježbenica Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja na današnji dan prošle godine u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika