09.10.2009. / 13:55

Autor: Martina Čizmić

Originalne dosjetke HDZ-a: Milinović, Kalmeta i Šuker u borbi protiv korupcije

Ministar financija Ivan Šuker na kraju je istaknuo kako je "korupcija stvar precepcije i ne može se ničime izmjeriti"

Na današnjoj je sjednici u Banskim dvorima Vlada predložila osnivanje još jednog u nizu povjerenstava koje će pokušati riješiti pitanje korupcije u našem društvu. Kako je rekla Jadranka Kosor u ovom će povjerenstvu sjediti čelne osobe institucija i ministri u čijem je resoru jedan od zadataka borba protiv korupcije.

Iako do sada nije bilo previše uspjeha, u Vladi su uvjereni da će ovo povjerenstvo uspjeti rješiti jedan od najvećih hrvatskih problema.

Članovi povjerenstva biti će: Jadranka Kosor, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, šef USKOK-a Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, glavna državna revizorica Šima Krasić, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, ministar pravosuđa Ivan Šimunović, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, ministar zdravstva Damir Milinović, ministar financija Ivan Šuker, ministar prometa Božidar Kalmeta, ministar uprave Davorin Mlakar i šefica državne komisije za kontrolu javne nabave Vlasta Pavličević.

"Osnivanjem povjerenstva iz vlade se šalje jasna poruka kako nitko ne može biti iznad prava", kazao je ministar pravosuđa Ivan Šimunović.

Vlada je predložila da se izmjenom odluke o osnivanju povjerenstva uvede i odredba prema kojoj će se razrješavati dužnosti onaj član povjerenstva protiv koje je podnesena kaznena prijava, također ta će se osoba morati i izjasniti o činjenicama zbog kojih se traži njeno razrješenje.

Ministar financija Ivan Šuker na kraju je istaknuo kako je "korupcija stvar percepcije i ne može se ničime izmjeriti".

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 09.10.09. 14:56

Odabrano drustvo ovo je za smesno.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.10.09. 15:10

Koji cirkus! Ministri bi trebali podnijeti ostavku za svaku otkrivenu korupcijsku aferu iz svog resora - oni su tu da brinu o prevenciji, a ne o otkrivanju - ako je prevencija dobra, onda nema korupcije. Ako ima korupcije, nisu obavili svoj posao i mogu ići doma. Ministri nemaju kaj raditi u tom povjerenstvu, jer ispada da kontroliraju sami sebe - kadija tuži, kadija sudi! A tužit će i sudit prema - percepciji..:)) Cirkus bez premca!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika