10.10.2009. / 12:43

Autor: Borivoje Dokler

Limitirani porculanski Ferrari za kineske bogataše

Ferrari je proizveo posebnu seriju modela 599 GTB nazvanu China Edition koja se sastoji od samo 12 vozila i namijenjena je kineskom tržištu

Unikatni 'porculanski' model ima nekoliko slojeva boje te niz pukotina zahvaljujući kojima je postignut pravi efekt porculanaUnikatni 'porculanski' model ima nekoliko slojeva boje te niz pukotina zahvaljujući kojima je postignut pravi efekt porculanaTalijanski proizvođač supersportskih automobila Ferrari proizveo je limitiranu seriju modela 599 GTB. Posebna serija nazvana China Edition, koji se sastoji od samo 12 vozila, namijenjena je odanim Ferrarijevim kupcima na Dalekom istoku. Karoserija vozila obojena je crvenom bojom Rosso Fuoco u kombinaciji sa sivim krovom. Unutrašnjost je prilagođena zemlji u kojoj će se prodavati u nekoliko manjih detalja, kao što su kineski simboli na brojaču okretaja motora i tipki za pokretanje motora.

Motor isti kao u standardnoj verziji, cijena baš i ne

Što se tiče motora, tu nema nikakve promjene u odnosu na standardni 599 GTB. Limitiranu seriju pokretat ćeSimboli na brojaču okretaja motora prilagođeni su kineskom tržištuSimboli na brojaču okretaja motora prilagođeni su kineskom tržištu isti V12 motor s 611 konjskih snaga, koji do stotke ubrzava za 3,5 posto i dostiže maksimalnu brzinu od 330 kilometara na sat. Cijena modela iz limitirane serije još nije poznata, ali može se pretpostaviti da će biti veća od standardnog modela koja iznosi oko 350,000 eura - što znači da u svakom slučaju neće biti mala.

Spoj vrhunskog automobilizma i umjetničke ekstravagancije

Karoserija unikatnog  automobila crpi inspiraciju iz Ge Kiln porculana iz Song dinastijeKaroserija unikatnog automobila crpi inspiraciju iz Ge Kiln porculana iz Song dinastijeJoš ekskluzivniji bit će unikatni automobil (na slici, u bijeloj boji) koji je rad suvremenog kineskog umjetnika Lua Haoa. Auto je inspiriran Ge Kiln porculanom i vrlo je intrigantno oslikan. Pored nekoliko slojeva boje tu je niz pukotina zahvaljujući kojima je postignut pravi efekt te vrste porculana. Automobil će biti ponuđen na aukciji koja će se održati 3. studenog u Pekingu, na posebnom događaju u organizaciji Ferrarija. Dio prihoda ostvaren od Karoserija vozila obojena je crvenom bojom Rosso Fuoco u kombinaciji sa sivim krovomKaroserija vozila obojena je crvenom bojom Rosso Fuoco u kombinaciji sa sivim krovomprodaje ovog automobila koristiti će se u obrazovnom programu za cilj da pomogne mladim kineskim studentima u polju automobilskog inženjerstva.

VIDEO Kako je stvaran unikatni 'porculanski' Ferrari

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika