07.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKO-SLOVENSKI ODNOSI

NEUGODNI SUSRET HRVATSKIH MATURANATA S POLICIJOM U SLOVENIJI

U petak, na povratku s ekskurzije kroz Sloveniju s istaknutim transparentom «Piranski zaljev je naš» koji je stajao na vjetrobranu autobusa, maturanti zagrebačke tehničke škole «Ruđer Bošković» nisu ni slutili kakvu će burnu reakciju slovenske policije izazvati.
«Vidjet ćete vi čiji je Piranski zaljev! Dobro došli u Sloveniju, a sada se odavde nećete tako brzo maknuti!» bile su tople riječi dobrodošlice slovenske policije nakon što je zaustavila autobus. Osim što su uništili transparent, policija je učenicima prijetila pretresom a vozača autobusa su, prema neslužbenim informacijama, i fizički napali. Vozač je optužen i za prebrzu vožnju, navodno čak 110 km/h, što je nemoguće jer je autobus elektronski blokiran na najveću brzinu od 100 km/h. Nakon što je to rekao policajcima, odvratili su mu da je vozio onoliko koliko mu oni kažu!
Nakon polusatnog maltretiranja, autobus je u pratnji četiri policijska automobila odveden do hrvatske granice u Bregani.
Sličan incident, ali na našoj strani, dogodio se prije desetak dana kada su slovenski turisti na Pagu izvjesili natpis “Ovo je Slovenija” što je izazvalo intervenciju policije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika