13.10.2009. / 16:47

Autor: Hina

Europske tvrtke radije štede učinkovitijim poslovanjem nego otkazima

Mnoge tvrtke i ustanove počele su shvaćati važnost poboljšanja internih procesa radi povećanja produktivnosti zaposlenika

Otpuštanje radnika posljednji je potez poslodavacaOtpuštanje radnika posljednji je potez poslodavacaČelnici tvrtki diljem Europe radije smanjuju troškove poslovanja učinkovitijim poslovanjem i većom produktivnošću nego otpuštanjem radnika, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka Canon Europe.

Rezultati istraživanja pokazali su da od 1.800 menadžera iz niza javnih i privatnih tvrtki i ustanova koji su sudjelovali u istraživanju njih 59 posto navodi da im je trenutni osnovni cilj povećanje produktivnosti i učinkovitosti zaposlenika, dok ih samo trideset posto razmišlja o smanjenju troškova otpuštanjem radnika.

"Stavovi o gospodarskom oporavku definitivno su optimističnija i mnoge tvrtke i ustanove počele su shvaćati važnost poboljšanja internih procesa radi povećanja produktivnosti zaposlenika, koje se smatra prihvatljivijom mjerom smanjenja troškova od otpuštanja radnika", kazao je Adam Gillbe, direktor marketinga u odjelu European Solutions tvrtke Canon Europe.

U istraživanju se također navodi da je polovica tvrtki i ustanova u protekloj godini uvela promjene zbog promijenjenih gospodarskih okolnosti, ali i da ih trećina priznaje da nije spremna za sljedećih dvanaest mjeseci.

Rezultati su također pokazali da će, pod pretpostavkom da gospodarstvo nastavi pokazivati znakove oporavka diljem Europe, glavni prioriteti tvrtki i ustanova biti nastavak postupaka revizije (42 posto ispitanika), zapošljavanje novih radnika (37 posto ) i povećanje sredstava predviđenih za obuku zaposlenika (30 posto).

Vezane vijesti

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnici Brodogradilišta Kraljevica, njih oko 460, danas potpisuju Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja između radnika i države, odnosno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika