14.10.2009. / 11:21

Autor: Hina

Dobit i prihodi Intela premašili očekivanja

"Snažni rezultati Intela u trećem tromjesečju naznačuju da je računarstvo bitno u životima ljudi, potvrđujući važnost tehnoloških inovacija u gospodarskom oporavku", kazao je izvršni direktor Intela Paul Otellini

Paul Otellini, šef IntelaPaul Otellini, šef IntelaNajveći svjetski proizvođač kompjuterskih čipova Intel izvijestio je o neočekivano dobroj dobiti i prihodima u trećem tromjesečju, što bi mogao biti dodatni znak da globalna recesija jenja.

Tehnološki div iz Silicijske doline kazao je da je zaradio 1,9 milijardi dolara, ili 33 centa po dionici, što je 7,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i značajno više od 28 centi po dionici koliko su prognozirali analitičari s Wall Streeta.

Prihodi su mu pali za 8,1 posto na 9,4 milijarde dolara, što je više do predviđenih devet milijardi.

"Snažni rezultati Intela u trećem tromjesečju naznačuju da je računarstvo bitno u životima ljudi, potvrđujući važnost tehnoloških inovacija u gospodarskom oporavku", kazao je izvršni direktor Intela Paul Otellini.

"Poboljšanje trenutne gospodarske klime i naše vodstvo u proizvodima podupiru naše povjerenje u vezi s poslovnim izgledima za predstojeće razdoblje", dodao je.

U kompaniji predviđaju da će u četvrtom tromjesečju ostvariti prihode u visini 10,1 milijardu dolara. Analitičari su očekivali prognozu u visini 9,51 milijardu dolara.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika