14.10.2009. / 15:13

Autor: Hina

HRT: Komentator je trebao ranije reagirati zbog govora mržnje

Iz HRT-a pozivaju organizatore sportskih događaja i nadležne ustanove da kazne sve koji se ponašaju neprimjereno, pogotovo one koji na bilo koji način šire bilo kakvu vrstu mržnje

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić i šef Programskog vijeća Đuro PopijačRavnatelj HRT-a Vanja Sutlić i šef Programskog vijeća Đuro PopijačVodstvo Hrvatske-radiotelevizije (HRT) zaključilo je danas da je komentator Hrvatske televizije trebao ranije reagirati i ograditi se od izgreda na jučerašnjoj utakmici mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Varaždinu na kojoj je dio publike vrijeđao gostujuću ekipu nacionalističkim povicima.

"Komentator Hrvatske televizije reagirao je ogradivši se od izgreda, ali Ravnateljstvo HRT-a zaključuje da se trebalo reagirati ranije", priopćio je HRT.

Ravnateljstvo je upozorilo sve novinare, urednike sportskih i drugih programa i direktore programa radija i televizije da u takvim slučajevima treba reagirati pravodobno i nedvosmisleno.

Ekipe HRT-a koje realiziraju prijenose, Ravnateljstvo je obvezalo da tehnički osiguraju isključivanje neprimjerenog tona i da vode računa o tome da se izgrednici ne pojavljuju na ekranu, što je, kako kažu, i europska praksa.

Izgrednicima na sportskim terenima u programima HRT-a nema mjesta i ne može se dopustiti da zbog njihovog ponašanja budu zakinuti istinski ljubitelji sportskih i drugih događaja, zaključuje vodstvo HRT-a.

Iz HRT-a pozivaju organizatore sportskih događaja i nadležne ustanove da kazne sve koji se ponašaju neprimjereno, pogotovo one koji na bilo koji način šire bilo kakvu vrstu mržnje.

Govor mržnje na jučerašnjoj utakmici u Varaždinu danas su osudili saborski klubovi, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Jadranka Kosor koja je najavila oštrije mjere protiv takvog, kako ga je nazvala, divljačkog ponašanja, pa i mogućnost prekidanja utakmica.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je u ime grada uputio izaslanstvu i reprezentativcima Srbije ispriku zbog uvredljivog navijanja dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice kao i zbog događaja prije i poslije utakmice.

Na jučerašnjoj utakmici u Varaždinu dio navijača izvikivao je slogane "ubij, ubij Srbina!" i "za dom spremni".

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
12/10/09

hindenburg1, 14.10.09. 16:12

Slično to je bilo i sa tekmom Engleska - Hrvatska kad je navijač uletio u teren...


registracija
27/7/09

columbo, 14.10.09. 20:46

Ne znam koji je komentator bio, a to se ne vidi iz ovog clanka. No sve jedno sve su to Susec do Suseca. Zato i jest tu "Nas Sasa dolje na terenu. Javi se Sasa..." Umri picko!


registracija
15/10/09

Ljanik, 15.10.09. 00:55

Iz Srbije sam, gledao sam utakmicu, cestitam na pobedi, ali ovakvog navijanja nazalost ima i u Srbiji kao i na ostalim prostorima ex yu.
Na vlastima je svih drzava da se sa ovakvim grupama u svijim sredinama koje brukaju ostale pripadnike svog naroda obracunaju i uklanjaju sa sportskih dogadjaja.
netrba preko njihove slike generalno gledati na ostale pripadnike tih naroda.
Pozdrav iz Srbije


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika