15.10.2009. / 18:34

Autor: Boris Bilas

Pevec u blokadi: Šuker 'zamrznuo' račune zbog duga od 150 milijuna kuna

Pevec je mjesto šefa Uprave nudio mnogim pozbatim ljudima iz gospodarskog miljea, ali je do sada nailazi na zatvorena vrata. Svi iskusni menadžeri odbijaju Pevecovu ponudu jer, neslužbeno kažu, sam vlasnik nije svjestan težine problema

Zdravko PevecZdravko PevecMinistarstvo financija, u četvrtak je blokiralo račun trgovačkog lanca Pevec, i to navodno zbog poreznog duga od 150 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Službeno očitovanje iz tvrtke Jutarnji list nije dobio jer o tome nije bilo moguće dobiti informaciju u Pevec grupi. Međutim kako navodi list, iz izvora bliskog Zdravku i Višnji Pevec ta informacija je demantirana.

Pevec je u jučerašnjem intervjuu Jutarnjem listu izjavio da račun kompanije dosad nije bio blokiran te da tvrtka još funkcionira i iz smanjenog prometa isplaćuje plaće radnicima.

Uz probleme s blokadom računa Peveca mući i to što ne može pronaći čovjeka koji će trvtku izvući iz krizne situacije. Naime, dva mjesta u Upravi rezervirana su za njegovog sina Danijela i Marinka Benića iz revizorske kuće KPMG, ali ono treće i čelno mjesto u Upravi ostaje nepopunjeno.

Pevec je mjesto šefa Uprave nudio mnogim pozbatim ljudima iz gospodarskog miljea, ali je do sada nailazi na zatvorena vrata. Svi iskusni menadžeri odbijaju Pevecovu ponudu jer, neslužbeno kažu, sam vlasnik nije svjestan težine problema i ne shvaća da treba napraviti uistinu radikalne rezove.

U sindromu tipičnog samoniklog hrvatskog poduzetnika ne želi se odreći ‘vlastite imovine, koju je sam stvarao', a pri tome ne shvaća da on te imovine više, u stvari, nema, nego da je samo čuva za vjerovnike, piše Jutarnji.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika