18.10.2009. / 12:00

Autor: Borivoje Dokler

Marussia B2: Ferrari na ruski način

Ruski proizvođač egzotičnih sportskih automobila Marussia predstavio je prve fotografije svog novog modela B2 u vožnji

Marussiju B2 pokretat će 3.5-litreni V6 Cosworthov motor snage 420 KSMarussiju B2 pokretat će 3.5-litreni V6 Cosworthov motor snage 420 KSRuski proizvođač egzotičnih sportskih automobila Marussia predstavio je prve fotografije svog novog superautomobila B2 u vožnji. Marussia je model B2 premijerno predstavila na nedavno održanom frankfurtskom sajmu automobila, a očekuje se da će novi model nadmašiti uspjeh prvog Marussianog modela nazvanog B1. Novi model pokretat će 3.5-litreni Cosworthov V6 motor koji bi trebao osigurati snagu od 420 KS.

Prvi put izvan matice Rusije

Marussia je prošle godine u Rusiji premijerno predstavila svoj prvi supersportski automobil B1. Njega pokreće Marussia B1 prvi je put na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu predstavljena izvan matice RusijeMarussia B1 prvi je put na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu predstavljena izvan matice Rusije3.5-litreni V6 motor s 300 konjskih snaga, s kojim do stotke stiže za 5 sekundi a maksimalna brzina mu je ograničena na 250 km/h. B1 se prodaje po cijeni od 100.000 eura a opremljen je najmodernijim tehničkim pomagalima, od plazma video zaslona do ultrabrze internetske veze. Automobil je dizajnirao vodeći ruski dizajner Nikolai Fomenko, bivši vozač na utrkama La Mans i FIA GT serije. B1 je svoju prvu izvanrusku premijeru imao na ovogodišnjem frankfurturtskom Sajmu.

Fotogalerija

  • Marussiju B2 pokretat će 3.5-litreni V6 Cosworthov motor snage 420 KS
  • Marussia B2 na sajmu automobila u Frankfurtu
  • Marussia B2 na sajmu automobila u Frankfurtu
  • Marussia B2 na sajmu automobila u Frankfurtu
  • Interijer modela B2
  • Marussia B1 prvi je put na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu predstavljena izvan matice Rusije
  • Marussia B1
  • Interijer Marussije B1

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika