21.10.2009. / 09:38

Autor: Boris Bilas

Marinac iza rešetaka: Zbog malverzacija uhićeni i članovi Uprave Podravke

Prije nešto manje od mjesec dana cijela aktualna uprava u sklopu istrage dala je iskaze u USKOK-u i tada su svu odgovornost nastojali prebaciti na Marinca

Darko Marinac bivši šef Uprave PodravkeDarko Marinac bivši šef Uprave PodravkeBivši šef uprave i nadzornog odbora Podravke Darko Marinac, aktualni predsjednik uprave te kompanije Zdravko Šestak kao i članovi uprave Saša Romac i Josip Pavlović uhićeni su zbog sumnje u malverzacije dionicama Podravke, javlja Večernji list. Preostala dva člana uprave Podravke, Miroslav Vitković i Marin Pucar, inače članovi HSS-a, nisu privedeni.

Ne želeći otkriti identitet uhićenih načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec je potvrdio da je kriminalistička obrada u završnoj fazi te da su šestorica osumnjičenih privedeni u policiju, a ne u sjedište USKOK-a kako su objavili neki mediji.

Nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da su, uz bivšeg direktora i predsjednika Nadzornog odbora, a sada savjetnika Uprave Marinca te sadašnjeg predsjednika Uprave Šestaka, uhićeni i članovi Uprave te direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.

Borovec nije želio reći gdje se uhićeni sada nalaze ni potvrditi nagađanja medija da je akcija provedena na više različitih adresa u Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu i Splitu.

Cijela priča oko Marinca i Podravke krenula je kada se otkrilo da je Podravka 65 milijuna kuna uplatila tvrtki SMS čiji je račun trebao poslužiti samo kao usputna stanica do varaždinske Fime koja je za Podravkine menadžere obavljala kupnju dionica. Plan menadžera je bio da se u nekoliko faza dođe do 25 postotnog vlasništva Podravke.

USKOK posebno problematizira menadžerske ugovore po kojima su za uspješno rukovođenje Podravkom menadžeri nagrađivani upravo njezinim dionicama. To je objašnjenje za projekte po kojima se Podravka trudila kupiti vlastite dionice - da bi se njima mogli nagraditi menadžeri, i to za fingiranje uspješnog poslovanja, piše Večernji.

Prije nešto manje od mjesec dana cijela aktualna uprava u sklopu istrage dala je iskaze u USKOK-u i tada su svu odgovornost nastojali prebaciti na Marinca.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 21.10.09. 10:56

auuuu, šta uradi čovek?! :O


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 21.10.09. 14:54

sva sreca pa smo se osamostalili. sada nas vise srbi ne mogu potkradati!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika