21.10.2009. / 13:10

Autor: Totalsport

Sertic: Ne znam Bilića, ali čujem da je odličan trener

Gregory Sertic, 20-godišnji veznjak francuskog prvaka Bordeauxa, inače hrvatskih korijena, dao je veliki intervju za So Foot, francuski nogometni mjesečnik...

Gregory SerticGregory SerticTalentiranog su nogometaša novinari ponovno pitali o njegovome budućem opredjeljenju: hoće li nastupati za Francusku ili za Hrvatsku.

- Realnost je da nisam u prvom planu izbornika francuske mlade reprezentacije obzirom na skromnu minutažu koju imam u Bordeauxu, što mi teško pada. Nazvao sam izbornika Erika Mombaertsa i otvoreno s njim porazgovarao o vlastitoj situaciji. Kazao sam da bih se, ukoliko mi neće davati priliku, radije opredijelio igrati za Hrvatsku. Bio sam iskren, bitno je da ništa nikome nisam radio iza leđa. Srećom pa mi FIFA-ina pravila idu naruku. Imam još vremena odlučiti se za koga ću nastupati sve dok sam unutar dobnog limita za mladu reprezentaciju - kazao je Sertic.

Na pitanje koji mu je trener draži, Slaven Bilić ili Laurent Blanc (trener Bordeaxa, op. a.), Sertic je odgovorio diplomatski.

- Nije moguće odgovoriti na to pitanje, he, he... Previše je riskantno. Ne znam mnogo o Slavenu Biliću. Prema onome što sam o njemu čuo, radi se o vrlo dobrom treneru, koji o svojim igračima uvijek govori pozitivno i daje im dobre savjete. Što se tiče Blanca, tu je sve jasno. Sjajan je trener, najbolji u Le Championnatu. Obojica su igrali na najvišem nivou. Imati, recimo, jednog za trenera u klubu, a drugog u reprezentaciji, to bi bilo savršeno.

*Nedavno ste, dok je Yoann Gourcuff bio ozlijeđen, izjavili da ćete pokušati učiniti sve da ga nadomjestite u utakmicama koje budete igrali. Imate li osjećaj da ste u tome uspijevali?

- Ne. Mislim da nisam spreman zamijeniti ga. Nisam čak niti igrao na njegovom mjestu. Trener me više koristio na bočnim pozicijama. Trudio sam se koliko sam mogao. Njega je više mijenjao Jussie. Teško je to, Yoann našoj igri daje posebnu dimenziju.

Vezane vijesti

Le Championnat: Remi PSG-a i Bordeauxa, novi poraz Auxerrea

Le Championnat: Remi PSG-a i Bordeauxa, novi poraz Auxerrea

Nogometaši Montpelliera ponovno su preuzeli vrh ljestvice francuskog prvenstva nakon što do ovog, 29. kola prvoplasirani PSG u nedjelju na Parku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika