21.10.2009. / 16:37

Autor: Hina

Crnogorski istražitelji zatražili od Hrvatske informacije o Kneževiću

Čarapić je pozvala ravnatelja hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiranog kriminaliteta (USKOK) Dinka Cvitana da USKOK posreduje u uspostavi kontakata s Kneževićem

Ratko KneževićRatko KneževićCrnogorska glavna državna odvjetnica Ranka Čarapić zatražila je pomoć od hrvatskih kolega u otkrivanju organiziranog kriminala u Crnoj Gori, posebice vezano uz informacije što su ih nedavno dobili saslušanjem Ratka Kneževića, objavili su u srijedu crnogorski mediji.

Kako javljaju mediji u Podgorici, Čarapić je zatražila od hrvatskih istražitelja da podijele saznanja što su ih dobili od crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića, inače kuma premijera Mila Đukanovića, o duhanskoj mafiji i seriji nerasvijetljenih ubojstava u Crnoj Gori i Srbiji.

Čarapić je pozvala ravnatelja hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiranog kriminaliteta (USKOK) Dinka Cvitana da USKOK posreduje u uspostavi kontakata s Kneževićem.

Cvitan je, pišu mediji, kontaktirao Kneževića, koji je odgovorio da pristaje na razgovor s dužnosnicima crnogorskog državnog odvjetništva, ali jedino u Zagrebu i to u nazočnosti predstavnika hrvatskih nadležnih tijela.

Iz izvora bliskog istrazi ubojstva suvlasnika i novinara "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, neslužbeno objavljeno da je Knežević u petak ispitan na zagrebačkom Županijskom sudu kao svjedok.

Hrvatskoj javnosti Knežević je postao poznat u srpnju ove godine kada je u intervjuima crnogorskim i srpskim medijima kazao da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji njegov kum, predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović.

Kao organizatora atentata na Pukanića, ali i šverca cigareta o kojemu je "Nacional" u više navrata pisao, Knežević je optužio Stanka Subotića Caneta.

U intervjuu jednom srbijanskom dnevniku Knežević je kazao da je "kartel" iznimno zabrinut zbog istrage Pukanićeva ubojstva te da se čak i diplomatskim kanalima pokušalo utjecati na usporavanje istrage koja "vodi prema Podgorici i Budvi".

Kako je istraga na zagrebačkom Županijskom sudu tajna, nije poznato je li Knežević te optužbe ponovio i pred sutkinjom toga suda.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika