23.10.2009. / 17:30

Autor: Mislav Šimatović

Ivina nelagoda: Čega se to Sanader boji u aferi Podravka?

Ako je vjerovati oporbi koja kaže da sve kriminalističke istrage staju pred vratima Banskih dvora, Polančec bi nakon smjene s ministarske pozicije postao laka lovina istražitelja Uskoka i policije

Vijest da je bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a žrtvovao dobar dio jučerašnjeg dana kako bi na partijskoj sjednici zdušno branio ministarsku poziciju Damira Polančeca otvara jedno veliko pitanje: zašto se Sanader toliko boji Polančecove smjene zbog afere Podravka?

Na stranu činjenica da obranom Polančeca Sanader zapravo brani svoj kakav-takav utjecaj u Vladi koju je ljetos neobjašnjivo prepustio Jadranki Kosor. Jer Polančec je Sanaderov kadar, čovjek kojeg je osobno regrutirao u Vladu upravo iz Podravke i njegovim odlaskom slomila bi se možda zadnja Sanaderova poluga utjecaja na ekipu koju je potpuno kontrolirao pet i pol godina.

Puno važnije jest pitanje što bi to Polančec mogao otkriti ako bi, revoltiran činjenicom da je ispao žrtveno janje, progovorio o aferi koja proteklih dana potresa gospodarski i državni vrh. Mogao bi, recimo, otkriti koliko je i gdje, onako usput, iscurilo novca iz koprivničke tvrtke dok se transferirao iz točke A do točke C.

A neosporno je da zna mnogo o spomenutom slučaju u kojem su čelnici Podravke pokušali preuzeti tvrtku novcem kompanije. Jer ni sam Polančec nikada nije tajio da je Podravka njegov resor te da se niti jedna strateška odluka u Podravci ne može donijeti a da se njega ne pita.

Ako je vjerovati oporbi koja kaže da sve kriminalističke istrage staju pred vratima Banskih dvora, Polančec bi nakon smjene s ministarske pozicije postao laka lovina istražitelja Uskoka i policije.

Iako se formalno ne nalazi u upravljačkim tijelima Podravke, pa ni na jednom dokumentu ili pisanoj odluci nema njegova potpisa, postoji opravdana bojazan da bi stvarnu Polančecovu ulogu u aferi "spice" mogao rasvijetliti netko od uhićenih aktera, koji će iza rešetaka sjediti još najmanje mjesec dana.

Ukoliko se pokaže da je ministar gospodarstva znao za menadžerske makinacije Podravkinim novcem, tada bi se logičnim slijedom još jedan lik (zna se koji) mogao naći pod lupom istražitelja.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 23.10.09. 21:37

ovi novinari su morali iči u detektive ili samo izmišljaju scenarije


registracija
27/7/09

columbo, 23.10.09. 22:20

Dobro ste vi Mislave to naveli, samo ste falili u redosljedu Sanaderove pojacane "brige" za Polanceca. Naime, na prvom je mjestu to sto se izdajnik boji da ce se smjenom rumenog ministra otkriti njegova osobna umijesanost u lopovluk, a kad je vec dogorjelo do noktiju manje je vazan bjeguncev daljnji utjecaj na Vladu preko korumpiranog ministra.
Sve njih, od Kalmete, Roncevica, Polanceca, Kirina, Vukelica i ostalih gordanajandrokovica mizerni Sanader je birao zna se po kojem kljucu i za koje potrebe.


registracija
16/6/09

Trenk, 25.10.09. 09:29

"mizerni Sanader je birao zna se po kojem kljucu i za koje potrebe."
Stvarno smo kratkog sjecanja, jer zaboravljamo: Ko je birao Sanadera?
Koliko je crkva agitirala da takvi dodju na vlast, a danas suti !!!
Kako je Josip Friscic po nalogu Brisela odigrao ulogu u Sanaderovom ustolicenju, a ima jos jedan interesantan detalj, a to je, da u pozadini svake pljacke na drzavnom i vojnom polju u Hrvatskoj proviruje Austrija sa svojim bankama, pravosudjem i politikom .


registracija
29/5/09

MetaGuru, 26.10.09. 14:41

Trenk, drago mi je da postoji netko pismen i suvisao tko razmišlja svojom glavom među komentatorima na ovom siteu. A ne samo ovi "Veliki Hrvati" koji bi se bavili ustašama i partizanima, a ne znaju ć/č i ije-je.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika