24.10.2009. / 15:15

Autor: Hina

Peticija "Ne dajmo naš grad, ne dajmo Brod"

Peticija će se na središnje gradskom trgu moći potpisati iduća tri dana, a zatim će s prikupljenim potpisima biti poslana hrvatskoj vladi i Delegaciji Europske komisije u našoj zemlji

Mirko DusparaMirko DusparaU Slavonskome Brodu danas je počelo potpisivanje peticije "Ne dajmo naš grad, ne dajmo Brod", s kojom se želi omogućiti svim Brođanima i stanovnicima susjednih općina da se na legitiman način, pozivom nadležnim institucijama, uključe u spašavanje imovine Slavonskoga Broda i daju potporu inicijativi da se spriječi pljačka grada, stoji u pozivu gradskih vlasti.

Dodaje se kako je potpisivanje peticije organizirano na poticaj brojnih sugrađana koji su to isticali na javnim tribinama "Slavonski Brod na sudskoj dražbi".

Peticija će se na središnje gradskom trgu moći potpisati iduća tri dana, a zatim će s prikupljenim potpisima biti poslana hrvatskoj vladi i Delegaciji Europske komisije u našoj zemlji.

Grad se na sudskoj dražbi našao nakon izgubljenog sudskog spora s tvrtkom "Novogradnja" koja traži naknadu za radove izvedene na odmaralištu na Korčuli, a koje je tek darovnicom iz 2000. postalo gradsko vlasništvo. Prema pravomoćnim sudskim presudama grad toj tvrtki duguje 50 milijuna kuna. "Novogradnja" kojoj zbog dvadeset milijuna kuna poreznoga duga prema državi prijeti stečaj poziva na nagodbu, ali gradonačelnik Broda Mirko Duspara to odbija. Izražava sumnje u korumpiranost pravosuđa, a u cijelom postupku ključnim smatra dokaz iz 2008. prema kojemu "Novogradnja" sporno potraživanja u pretvorbi nije prijavila u temeljni kapital.

Udruga sudaca Grada Broda gradonačelnika je, pak, prozvala za "izravan atak i medijski pritisak na pravosuđe u cjelini" podsjećajući kako su presude donošene temeljem dokumenata i zakona te potvrđene od Općinskog do Ustavnog suda.

Jedino što bi eventualno moglo odgoditi dražbu gradske imovine zakazanu za utorak, 27. listopada, je odluka Vrhovnoga suda o zaštiti zakonitosti u ovom slučaju, a na čije se objavljivanje još čeka. Do tada da odgode dražbu gradske imovine na mjerodavne institucije apelirali su u četvrtak gradski vijećnici s izvanredne sjednice Vijeća.

Vezane vijesti

Saudijke žele voziti

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika