26.10.2009. / 07:42

Autor: Hina

Francuski i španjolski vojnici morali napustiti kirgistansku bazu

"Sporazum koji im je dopuštao djelovanje u Kirgistanu istekao je a o novom sporazumu još pregovaramo", poručio je glavni stožer francuske vojske

Vojnici su se morali povući iz kirgistanskih bazaVojnici su se morali povući iz kirgistanskih bazaFrancuska i Španjolska morale su povući ovog mjeseca svoje postrojbe smještene u kirgistanskoj vojnoj bazi Manas, koja je pružala podršku zapadnoj intervenciji u Afganistanu, s obzirom da je Biškek odbio produžiti njihovu dozvolu, objavio je u nedjelju španjolski radio.

Nakon te odluke Španjolska je 13. listopada premjestila u bazu Herat, na zapadu Afganistana, šezdesetak vojnika i dva transportna zrakoplova Hercules C-130 dotad smještena u Manasu, ističe radio postaja Cadena Ser, prenoseći neimenovane diplomatske izvore.

Nitko nije mogao potvrditi tu informaciju u nedjelju u španjolskom ministarstvu obrane.

Istovremeno Francuska je također povukla svoje snage raspoređene u Manasu, blizu kirgistanskog glavnog grada Biškeka, prema istom izvoru.

U Parizu je glavni stožer vojske potvrdio to povlačenje. "Početkom listopada francuski opskrbljivač i tridesetak vojnika zamijenili su Manas Dušanbeom gdje nastavljaju sa svojom misijom". "Sporazum koji im je dopuštao djelovanje u Kirgistanu istekao je a o novom sporazumu još pregovaramo", istaknuo je isti izvor.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika