27.10.2009. / 17:56

Autor: Hina

Članovi Odbora izvršnih direktora Svjetske banke u posjetu Hrvatskoj

Cilj posjeta je da "članovi Odbora iz prve ruke prikupe informacije o trenutnim gospodarskim i društvenim izazovima u Hrvatskoj"

Članovi Odbora izvršnih direktora Svjetske Banke boraviti će u Hrvatskoj tri danaČlanovi Odbora izvršnih direktora Svjetske Banke boraviti će u Hrvatskoj tri danaČlanovi Odbora izvršnih direktora Svjetske banke od danas, 27. listopada do 30. listopada borave u posjetu Hrvatskoj, izvijestili su danas iz Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj.

"Ovo je prvi puta da takva skupina posjećuje Hrvatsku, a posjet je dio putovanja u okviru kojega će članovi Odbora izvršnih direktora posjetiti tri države koje pripadaju regiji Europe i središnje Azije. Osim Hrvatske posjetit će još Letoniju i Kirgistan", navodi se u priopćenju.

Cilj posjeta je da "članovi Odbora iz prve ruke prikupe informacije o trenutnim gospodarskim i društvenim izazovima u Hrvatskoj, posjete određene projekte koji se financiraju sredstvima Svjetske banke i Međunarodne financijske korporacije (IFC) i da se u razgovorima s visokim hrvatskim dužnosnicima upoznaju s gospodarskim prioritetima i planovima u Hrvatskoj i sa stajalištima dužnosnika u pogledu suradnje s Grupom Svjetske banke", ističu iz Svjetske banke dodajući da će se izaslanstvo također sastati i s predstavnicima civilnog društva.

U priopćenju se također navodi da članovi Odbora izvršnih direktora, uključujući i tri zamjenika direktora, koji se nalaze u posjetu Hrvatskoj dolaze, ali i predstavljaju mnogo veću skupinu država članica, iz Francuske, Indije, Italije, Kuvajta, Nizozemske (predstavlja i Hrvatsku), Ruske federacije, Tajlanda i Sjedinjenih američkih država.

Članovima Odbora također se pridružila i potpredsjednica i korporativna tajnica Grupe Svjetske banke Kristalina Georgieva, ističe se u priopćenju.

Inače, Odbor izvršnih direktora Svjetske banke ima 24 člana koji predstavljaju 186 država članica Grupe Svjetske banke. Odbor utvrđuje politike Grupe Svjetske banke, usvaja strategije partnerstva između Svjetske banke i država i odobrava pojedinačne projekte. Članovi Odbora imaju dvojnu odgovornost budući da pred Odborom predstavljaju interese i potrebe svoje zemlje ili skupine zemalja te interese i potrebe Svjetske banke u odnosu na zemlju ili skupinu zemalja koja ih je imenovala ili izabrala.

Vezane vijesti

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Institut za Inovacije pripremio je još jedan zanimljiv i britak Thinkers Impact Series govor koji je održao Voditelj ureda Svjetske banke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika