27.10.2009. / 18:34

Autor: Martina Čizmić

Posljednji pokušaj: Pevec kroz medije poziva na sastanak s dobavljačima

Uz poziv priložena je i prijavnica koju zainteresirani za sastanak koji će se održati u četvrtak u Zagrebu trebaju poslati natrag Pevecu

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecProblemi Pevec grupe, čini se, daleko su od riješenih. U restrukturiranje tvrtke ne može se krenuti prije no što se postigne dogovor s bankama i financijskim institucijama, a tu su još i dobavljači koji mjesecima čekaju da im Pevec plati isporučeno.

Kako je već nekoliko puta istaknuo Zdravko Pevec, vlasnik tvrtke, nikome nije u interesu da tvrtka završi stečajem. Zato su u današnjim tiskanim medijima osvanuli pozivi na 'sastanak u svrhu dogovra o daljnjoj suradnji'.

U pozivu se dobavljačima obraćaju Danijel Pevec i predsjednik Uprave Josip Baotić.

Ističe se kako je 'u svrhu izbjegavanja stečajnog postupka neophodan dogovor između dobavlja ča i Pevec Grupe oko načina buduće suradnje'. Uz poziv priložena je i prijavnica koju zainteresirani za sastanak koji će se održati u četvrtak u Zagrebu trebaju poslati natrag Pevecu.

Večernji list prenosi komentar konzultanta Željka Perića koji ističe kako je bankama u interesu da Pevec Grupa preživi. Dodaje kako se samo čeka da se Pevec riješi dijela tvrtke koji ne ulazi u osnovno poslovanje.

"U suprotnom banke bi mogle preuzeti cijelu stvar u svoje ruke i postaviti svoj menadžment koji bi odlučnije proveo restrukturiranje", ističe Perić.

Prema nekim informacijama, navodi Večernji, u četvrtak bi trebala biti ukinuta blokada Ministarstva financija što bi omogućilo podmirivanje dugova dobavljačima. U trgovačkim krugovima takav potez tumače samo kao kupovanje vremena.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 27.10.09. 23:39

svaka čast Baotiču ali on je vodio firmicu od dva čovjeka i "napisao " par savjetničkih knjižica a za ovo kod Peveca on jednostavno nema kapacitet. Nikako. Preporućam da neki maher napravi PRAVI intervju s njim(da se ga izrešeta po seljački a ne ko Jelena) pa da vide dobavljači da su ovako popušili. Ak to ne preuzmu banke sve bu otišlo ovom muljažom kvragu a Pevecu bu ostalo to kaj si je prišparal . Treba sve na bubanj i gotova prevara.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika