29.10.2009. / 14:07

Autor: Martina Čizmić

Raskol u zagrebačkoj skupštini: Bandićev obračun s SDP-om

Gradonačelnik je Skupštinu napustio oko 12:30 pravdajući se drugim obvezama, a pitanje rebalansa prepustio je Slavku Kojiću te svojim dogradonačelnicima Ivi Jelušiću i Jeleni Pavičić-Vukičević.

Milan BandićMilan BandićSjednica Zagrebačke gradske skupštine postala je bojište na kojem s jedne strane stoje gradonačelnik Milan Bandić, a s druge članovi njegovog SDP-a.

Naime, zastupnici su željeli maknuti s dnevnog reda točku o rebalansu gradskog proračuna, no gradonačelnik ih je glatko odbio. Kao što je i odbio s dnevnog reda maknuti točke o referendumu o Dinamovu stadionu te točku o kupnji zemljišta za proširenje groblja u Vrapču, čiji su vlasnici suradnici nekadašnjeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića Kikaša.

Bandić je, međutim, aktualni sat iskoristio kako bi se obračunao sa svima koji ne misle kao on i poručio im da se moraju zadovoljiti 'Bandićem dok god je on gradonačelnik'. Poručio im je i da 'moraju progutati žabu koliko god to teško bilo'.

Zanimljivo je kako Bandić očito smatra da je on jedini koji može upravljati Zagrebom jer je rekao kako se 'samo neki mogu nositi s teretom vlasti, jer je to vrlo teško. Drugi, i kad slučajno dođu na vlast, bivaju odneseni u 'poplavi' za nekoliko godina'.

Gradonačelnik je Skupštinu napustio oko 12:30 pravdajući se drugim obvezama, a pitanje rebalansa prepustio je Slavku Kojiću te dogradonačelnicima Ivi Jelušiću i Jeleni Pavičić-Vukičević.

Treba istaknuti da u Gradskoj skupštini danas nije prisutan Zoran Milanović, a nije poznato ni hoće li doći na sjednicu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika