29.10.2009. / 17:11

Autor: Hina

Borovec: Bili smo u EPH i nismo ništa našli

U Državnom odvjetništvu RH danas se nije moglo doznati zašto je i kojim je povodom zatraženo policijsko postupanje u EPH-u

Krunoslav BorovecKrunoslav BorovecKriminalistička policija dva je puta po nalogu državnog odvjetništva bila u Europapress holdingu (EPH) i razgovarala s više osoba, doznaje se od načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca.

"Na zahtjev zagrebačkoga Županijskoga državnog odvjetništva, naši djelatnici su dva puta bili u EPH-u i obavili potrebne obavijesne razgovore. Nismo utvrdili elemente kaznenog djela niti su podignute ikakve kaznene prijave", rekao je Hini Borovec.

Na pitanje što je bio predmet interesa policije kratko je odgovorio da su obavijesni razgovori bili povezani sa "Slobodnom Dalmacijom", splitskim dnevnikom koji je EPH preuzeo 2005.

"Sve prikupljene informacije proslijedili smo državnom odvjetništvu i za policiju je posao u EPH-u gotov, osim ako državno odvjetništvo ponovno nešto ne zatraži", rekao je Borovec.

U Državnom odvjetništvu RH danas se nije moglo doznati zašto je i kojim je povodom zatraženo policijsko postupanje u EPH-u.

Jedan od direktora EPH Stjepan Orešković ispričao se da zbog poslovnog sastanka zasad ne može ništa komentirati, no od pravne zastupnice te medijske kuće Tamare Sardelić doznaje se da je ispitivanje bilo vezano uz skupštinu "Slobodne Dalmacije", održanu krajem prošle godine, i postupak upisa u sudski registar.

"Što se tiče EPH", izjavila je za Hinu Tamara Sardelić, taj je postupak pravomoćno završen te je time završen i za EPH. Rekla je i kako ne zna s koliko osoba je policija razgovarala i što je u tim razgovorima rečeno.

Po pisanju medija, na skupštini "Slobodne Dalmacije" u prosincu mali dioničari su se usprotivili navodno sumnjivoj dokapitalizaciji. Naime, navodno je najprije smanjen temeljni kapital, a zatim je povećan u korist EPH na štetu malih dioničara.

Odvjetnica Sardelić najavila je i da će u ime EPH podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela. "Prijavu ćemo podnijeti protiv osobe koja već deset godina širi laži i lažno prijavljuje Slobodnu Dalmaciju i EPH", kazala je, ne želeći otkriti o kojoj osobi je riječ.

No, poznato je da još od 1998. u sporu sa splitskim dnevnikom zagrebačka tvrtka "Novabele" Hrvoja Šimića koji od 2005. osporava i dokapitalizaciju "Slobodne Dalmacije" kojom je EPH postao većinskim vlasnikom. Šimić i njegova tvrtka tvrde kako je skupštinu, na kojoj je donesena prijeporna odluka, sazvao tada već bivši predsjednik Uprave "Slobodne Dalmacije" Srđan Kovačić, te da su zbog toga sve odluke ništavne.

Vezane vijesti

Borovec postao Ostojićev savjetnik

Borovec postao Ostojićev savjetnik

Krunoslav Borovec je rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića imenovan na radno mjesto savjetnika ministra. U priopćenju se navodi kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika