30.10.2009. / 12:19

Autor: Hina

Tehnika: Dobit smanjena zbog krize i recesije

U komentaru tekućeg poslovanja u 2009. godini kaže se da je nakon manjeg podbačaja plana u siječnju i veljači - uglavnom zbog hladnoće, Tehnika imala punu zaposlenost kapaciteta do polovine godine, koja nije osigurana za ostatak godine

Tehnika je imala punu zaposlenost kapaciteta do polovine godineTehnika je imala punu zaposlenost kapaciteta do polovine godineGrađevinsko poduzeće Tehnika ostvarilo je u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 5,2 milijuna kuna, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manje za 21,6 milijuna kuna ili za 512,7 posto, a u odnosu na plan manje je za 33,2 milijuna kuna odnosno za 733,1 posto, kaže se u izvještaju o poslovanju Tehnike u prvih devet mjeseci objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dobit je smanjena zbog nedostatka posla i manje marže na ugovorenim projektima, to jest zbog utjecaja recesije, kaže se u izvještaju. U Tehnici ipak ocjenjuju da je tvrtka unatoč krizi i recesiji u prvih devet mjeseci poslovala uspješno i profitabilno, ali znatno slabije od plana.

U komentaru tekućeg poslovanja u 2009. godini kaže se da je nakon manjeg podbačaja plana u siječnju i veljači - uglavnom zbog hladnoće, Tehnika imala punu zaposlenost kapaciteta do polovine godine, koja nije osigurana za ostatak godine.

Ukupni prihodi Tehnike u prvih devet mjeseci iznosili su 856,9 milijuna kuna, što je za 117,6 milijuna kuna ili 28,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i 26,6 posto manje od plana.

Glavni razlozi pada su loše vrijeme u siječnju i veljači, slabija prodaja stanova i robe i smanjena popunjenost kapaciteta, posebno u drugom i trećem tromjesečju, kaže se u izvještaju.

Ukupni rashodi u prvih devet mjeseci pali su na međugodišnjoj razini za 311,7 milijuna kuna odnosno za 26,8 posto, na 849,9 milijuna kuna.

U odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, u Tehnici su pale i plaće zaposlenih i to za 14,7 posto, na prosječnih 5.656 kuna.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika