30.10.2009. / 16:23

Autor: Hina

Podravka ostvarila 42,2 milijuna kuna neto dobiti

U izvješću se navodi i kako je Podravka d.d. poduzela potrebne radnje kako bi umanjila rizike po kreditima danim SMS-u u 2007. u iznosu od 65 milijuna kuna, koji su osigurani založnim pravom na žig.

Unatoč aferama koje se vezuju uz upravu tvrtka je poslovala dobroUnatoč aferama koje se vezuju uz upravu tvrtka je poslovala dobroGrupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 42,2 milijuna kuna neto dobiti, što je smanjenje za 18 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Podravke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Operativna dobit iznosila je 123,2 milijuna kuna i veća je za 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći doprinos tom rastu, navodi se u priopćenju Podravke, dalo je Strateško poslovno područje (SPP) Prehrana i pića, koje je poboljšanjem operativnog poslovanja ostvarilo operativnu dobit od 78 milijuna kuna.

Ukupna prodaja Grupe Podravka u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 2,66 milijardi kuna i manja je za 1 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na hrvatskom tržištu ostvarena je prodaja od 1,39 milijardi kuna, što predstavlja pad od 3 posto.

Na inozemnim tržištima prodaja je iznosila 1,26 milijardi kuna, što predstavlja rast od 1 posto. Najveći porast ukupne prodaje ostvaren je na tržištu jugoistočne Europe (13 posto) uz najveći doprinos tržišta Bosne i Hercegovine.

Prihodi od prodaje SPP Prehrana i pića iznosili su 2,13 milijardi kuna i manji su za 3 posto, dok su Podravka marke s prodajom od 1,8 milijardi kuna zabilježile minimalni pad od 1 posto. SPP Farmaceutika ostvarilo je prodaju od 522,5 milijuna kuna uz rast od 7 posto.

Operativni troškovi Grupe u devet su mjeseci iznosili 2,52 milijarde kuna i pali su 2 posto. Na pad operativnih troškova, napominju, utjecalo je efikasnije upravljanje troškovima prodaje i distribucije te uštede i kontrola administrativnih troškova.

Troškovi prodaje i distribucije zabilježili su pad od 2 posto, a nastavkom kontrole troškova administrativnih funkcija, opći i administrativni troškovi zabilježili su pad od 17 posto.

U izvješću se navodi i kako je Podravka d.d. poduzela potrebne radnje kako bi umanjila rizike po kreditima danim SMS-u u 2007. u iznosu od 65 milijuna kuna, koji su osigurani založnim pravom na žig.

Zajedno s ostalim vjerovnicima u tijeku je razmatranje mogućnosti sanacije i restrukturiranja društva SMS.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika