02.11.2009. / 09:50

Autor: Boris Bilas

Kosor u Saboru brani Sporazum: Ovo je domoljubna odluka

"Ovo je domoljubna odluka u smislu želimo li da Hrvatska i dalje ostaje u predvorju Europe", naglasila je Kosor koja je naglasila kako je lakše biti uvijek protiv nego biti za neke stvari kao što je sporazum sa Slovencima

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor pred Saborom brani arbitražni sporazum za koji bi danas trebala dobiti potporu zastupnika. Javnost je nakon objavljivanja sporazuma krajem prošlog tjedna digla glas protiv arbitražnog sporazuma, a između ostalih najžešći kritičari bili su Hrvatska biskupska konferencija i tridesetak intelektualaca koji su u svom pismu pozvali zastupnike da ne "padaju na koljena pred slovenskim diktatom".

Međutim, Kosor usprkos ovim apelima ne odustaje od Sporazuma te kaže kako se nada da će joj zastupnici dati dozvolu za njegovo potpisivanje.

"Na kraju smo teških i dugih razgovora i pregovora i sada je sve u vašim rukama. Ako odlučite da to mogu učiniti potpisat ću sporazum s Pahorom ako ne tada ćemo se odlučiti na nešto drugo jer takva je procedura", rekla je u svom uvodu na početku saborske rasprave premijerka Jadranka Kosor te je dodala kako je sporazum sa Slovencima završni put prema Europi.

"Netočno je, nije istina, da ne upotrijebim neku goru riječ, ali ja nisam ništa tajila. Samo je u tijeku bila tiha diplomacija. Riječ je o tome da je o pregovorima bila upoznata samo manja grupa ljudi od kojih je većina bila stručnjaka", rekla je Kosor dodajući da je bura u javnosti samo izraz nerazumijevanja.

"Ovo je domoljubna odluka u smislu želimo li da Hrvatska i dalje ostaje u predvorju Europe", naglasila je Kosor koja je naglasila kako je lakše biti uvijek protiv nego biti za neke stvari kao što je sporazum sa Slovencima.

"Hrvatska se ne odriče svog teritorija već se dogovara o rješavanju spora pred arbitražnom sudu. Ne spominje se teritorij, a sve će se riješiti po međunarodnom pravu i pred međunarodnim tijelom a to je arbitražna komisija", naglasila je Kosor.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 02.11.09. 10:19

Problem je mi neznamo sto su se uni dogovorili i potpisali?A nami recu uno sto mi "volimo" cuti.


registracija
1/11/09

Pobro, 02.11.09. 10:25

Predlazem da mi naspemo zemju u more do granice s Slovenijom pa nece moci ni pjesice a kamoli brodovima ili camcima ribari pecati ribu u nasem moru,a ujedno cemo tako podici nivo mora nasipajuci kamenje u more i tako ga ima viska u Dalmaciji ;])


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika