02.11.2009. / 12:10

Autor: Hina

Stečaj američkog CIT Groupa unatoč pomoći vlade

Tvrtka je podnijela zahtjev u Saveznom stečajnom sudu u New Yorku, u kojem navodi da joj je imovina 71 milijarda dolara, a dug 65 milijardi

CIT Grupi nije pomoglo ni 2,3 milijarde dolara državne pomoćiCIT Grupi nije pomoglo ni 2,3 milijarde dolara državne pomoćiCIT Group, američka komercijalna banka sa 101 godinom tradicije, u nedjelju je podnijela sudu zahtjev za zaštićenim stečajem s preustrojem, nakon što je kreditna kriza iscrpila njezine fondove a vladina sanacija s 2,3 milijarde dolara nije uspjela, objavio je Bloomberg News.

Newyorška CIT Group Inc., bankarska holding kompanija koja osigurava kredite, lizing i konzalting za mala i srednja poduzeća, djeluje u više od 50 zemalja i prema navodima s njezine web stranice nalazi se na popisu 500 najvećih tvrtki u SAD-u magazina Fortune.

Tvrtka je podnijela zahtjev u Saveznom stečajnom sudu u New Yorku, u kojem navodi da joj je imovina 71 milijarda dolara, a dug 65 milijardi.

Dok traje preustroj, djelovanje tvrtke financirat će investitor Carl Icahn s jednom milijardom dolara, navedeno je u dokumentima podnesenim sudu.

CIT Group je zatražila od vjerovnika koji posjeduju njezine obveznice da razmjeni 30 milijardi dolara za nove obveznice i dionice.

CIT navodi da će nastojati izići iz stečaja u roku od dva mjeseca nakon podnošenja zahtjeva, odnosno do kraja ove godine.

Prema planu preustroja, CIT očekuje da će ukupni dug smanjiti za 10 milijardi dolara i ojačati svoju likvidnost.

Jeffrey M. Peek, glavni direktor kompanije i arhitekt njezinog izrastanja od tromog industrijskog kreditora u važnu novu financijsku kuću, odstupit će s dužnosti krajem godine.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika