02.11.2009. / 12:36

Autor: Totalsport

Höness se oprašta ugovorom od 200 milijuna

Na skupštini kluba 27. studenog Uli Höneß će se povući s mjesta prvog operativca FC Bayerna. Oprostit će se ugovorom s Audijem koji će u klupsku blagajnu donijeti preko 200 milijuna eura

Uli HönessUli HönessNa skupštini kluba 27. studenog Uli Höneß će se povući s mjesta prvog operativca FC Bayerna. Oprostit će se ugovorom s Audijem koji će u klupsku blagajnu donijeti preko 200 milijuna eura.

Informaciju donosi njemački Bild, a ista se nastavlja na izjavu direktora bavarskoga nogometnog kluba koju je u nedjelju dao u TV-emisiji Sky 90.

- Radi se o kombinaciji sponzorstva i preuzimanja određenog postotka vlasničke strukture. Riječ je o iznosu koji značajno premašuje 100 milijuna eura. Ako je Schalke uspio pribaviti 25 milijuna eura, mi smo morali malo bolje od toga – rekao je Höneß, koji bi trebao naslijediti Franza Beckenbauera na mjestu predsjednika kluba odnosno njegova Nadzornog odbora, dok će ga u njegovu dosadašnjem uredu zamijeniti zasad još uvijek samo sportski direktor Christian Nerlinger.

Prema saznanjima Bilda, svota o kojoj je govorio Höneß penje se i preko 200 milijuna eura. Radi se, navodi isti izvor, o otkupu devet posto klupskih dionica, za koje će njemački gigant auto-industrije platiti oko 90 milijuna eura. Ostatak će biti sponzorski ugovor kojim će Bayern oglašavati proizvođača automobila u sljedećih deset godina.

Bild također piše da taj novac neće biti investiran u dovođenje novih zvijezda, već u financiranje superluksuznoga i skupocjenog stadiona. Poznato je da je prvi paket klupskih dionica vodstvo kluba na tržište kapitala lansiralo 2001. godine, te da je Adidas postao prvi privatni suvlasnik bavarskog ponosa. Desetpostotno vlasništvo u dioničkoj strukturu koštalo je proizvođača sportske opreme 77 milijuna eura. I taj je novac u potpunosti utrošen u financiranje Allianz Arene.

Formalno bi ugovor s Audijem trebao biti predstavljen uoči spomenute godišnje skupštine. Njime će se Höneß oprostiti o vođenja klupske operative.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika