02.11.2009. / 12:51

Autor: Nacionalova redakcija

Karadžićev igrokaz: Danas nemam vremena, ali sutra ću se pojaviti u sudnici

"Želim vas izvijestiti da neću nazočiti suđenju u ponedjeljak, 2. studenoga, jer nisam imao dovoljno vremena da se pripremim. Međutim, bit će mi zadovoljstvo doći na statusnu konferenciju u utorak, 3. studenoga"

Bivši čelnik bosanskih Srba Radovan Karadžić nastavlja sa svojim igrokazom pred haškim sudom.Kao što je poznato on bojkotira svoje suđenje pred tribunalom te se već nekoliko puta nije pojavio u sudnici, a čini se kako se tamo neće se pojaviti niti u ponedjeljak "jer nije imao dovoljno vremena da se pripremi"

Međutim vremena za sud imati će već u utorak kada je najavio da će se pojaviti u sudnici. Karadžić je svoju odluku objavio u pismu od nedjelje koje je u ponedjeljak objavio sud.

"Želim vas izvijestiti da neću nazočiti suđenju u ponedjeljak, 2. studenoga, jer nisam imao dovoljno vremena da se pripremim. Međutim, bit će mi zadovoljstvo doći na statusnu konferenciju u utorak, 3. studenoga. Nadam se da ćemo naći rješenje koje će dovesti ne samo do brza nego i poštena suđenja", piše Karadžić.

On bojkotira proces jer, kako je više puta istaknuo, nije stigao pripremiti svoju obranu.

"Uvjeravam vas da nastavljam naporno raditi kako bih se pripremio za svoje suđenje i veselim se iznošenju svoje uvodne riječi čim budem mogao to učiniti", kazao je.

Karadžić (64) uhićen je u Beogradu u srpnju 2008., nakon 13-godišnjeg bijega. Optužen je, među ostalim, za sudjelovanje u 44-mjesečnoj opsadi Sarajeva, u kojoj je poginulo 10.000 ljudi, te za pokolj u Srebrenici u srpnju 1995., kad je poubijano 8000 muslimanskih muškaraca i dječaka.

Odbacio je svih 11 točaka optužnice.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika