02.11.2009. / 17:58

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Fikret Abdić i njegov sin optuženi za zloporabu položaja i ovlasti

Fikret Abdić u pulskome zatvoru služi zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina

Fikret AbdićFikret AbdićŽupanijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Fikreta Abdića i njegova sina Ervina Abdića zbog sumnje da su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u njihovu počinjenju, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Fikret Abdić tereti se da je 27. siječnja 2000. godine u Rijeci kao direktor jednoga trgovačkog društva iz Rijeke, kako bi se domogao kuće i gradilišta u Voloskom u vlasništvu tog društva, uz pomoć sina Ervina Abdića sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prijenosu prava vlasništva.

U tom je ugovoru neistinito navedeno da je Fikret Abdić kao fizička osoba 31. prosinca 1997. svojoj tvrtki koju je neovlašteno zastupao Ervin Abdić pozajmio 600.000 kuna, izvijestio je DORH. Taj je novac dalje fiktivno pozajmljen drugom društvu uz založno pravo na kući i gradilištu u Voloskom pa je tako Fikret Abdić postao fiducijarni vlasnik tih nekretnina, vrijednih oko dva milijuna kuna, a na štetu društva iz Velike Kladuše, vlasnika riječke tvrtke kojoj je Fikret bio direktor.

Njega se tereti i da je u svibnju i rujnu 2005. godine opunomoćio Ervina da potpisuje ugovore o kreditu s ovršnom klauzulom za zasnivanje založnog prava na svim nekretninama u vlasništvu riječke tvrtke u kojoj je Fikret Abdić bio direktor i još jedne karlovačke tvrtke. Tako je Ervin uspio dobiti dva milijuna kuna kredita od jedne banke u Zagrebu založivši četiri kuće i dvorište u Rijeci u vlasništvu tvrtke iz Velike Kladuše.

Inače, Fikret Abdić u pulskome zatvoru služi zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina. Abdić je 2002. godine na Županijskome sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina, a 2005. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu na 15 godina.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 02.11.09. 19:25

Sverc agrocomerc.Lik je sverco s Srbima,muslimanima i Hrv..A ratovao protiv svojih iz bijaca (5-tog korpusa)????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika