09.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

NJEMAČKA

SCHROEDER POBJEDNIK TV DVOBOJA

SCHROEDER POBJEDNIK TV DVOBOJA

Prema prvim ispitivanjima javnog mnijenja, njemački je kancelar Gerhard Schroeder (Socijaldemokratska stranka SPD) pobjednik TV dvoboja kojeg su u nedjelju navečer između njega i Edmunda Stoibera, kandidata demokršćanske Unije CDU/CSU, upriličile državne TV postaje ARD i ZDF.
Ispitanici u gotovo svim područjima političkog djelovanja Schroedera smatraju kompetentnijim. Također, 50 posto ispitanika Schroedera drži simpatičnijim i sigurnijim u nastupu od Stoibera, kojem mnogi zamjeraju nadmeno držanje i preagresivan nastup. Njemački je kancelar tako dobio mnogo bolje rezultate u odnosu na prošli TV dvoboj koji je završio neodlučeno.
Rezultati provedenog ispitivanja javnog mnijenja o proteklom TV dvoboju bitni su utoliko što je čak 19 posto ispitanika izjavilo kako će ishod dvoboja utjecati na njihovu odluku na parlamentarnim izborima koji će se održati za dva tjedna..

Vezane vijesti

Gerhard Schröder poziva na stvaranje "Sjedinjenih Europskih Država"

Gerhard Schröder poziva na stvaranje "Sjedinjenih Europskih Država"

Bivši njemački kancelar Gerhard Schröder u nedjelju je pozvao na stvaranje "Sjedinjenih Europskih Država" ustvrdivši da Europska unija treba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika