03.11.2009. / 19:23

Autor: Boris Bilas

Jurčić se primio posla u Podravci: Smijenit ću uhićene članove Uprave

"Logično je da član Uprave ne može obavljati svoju funkciju ako je fizički spriječen u obavljanju dužnosti", komentirao je Jurčić informacije kako će NO na sljedećoj sjednici smijeniti trojicu članova Uprave koji su uhićeni

Ljubo JurčićLjubo JurčićBudući predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić danas je bio u posjetu Koprivnici te je rekao kako je razlog prihvaćanja nove funkcije taj što mu je dosadio život sveučilišnog profesora.

U Koprivnici je razgovarao sa zamjenicom predsjednika NO-a Ksenijom Horvat o pripremi za skorašnju sjednicu tog tijela.

"Logično je da član Uprave ne može obavljati svoju funkciju ako je fizički spriječen u obavljanju dužnosti", komentirao je Jurčić informacije kako će NO na sljedećoj sjednici smijeniti trojicu članova Uprave koji su uhićeni, piše Jutarnji list. Jurčić je i dodao kako "oni nakon svega ne mogu ostati. Ne mogu biti članovi uprave".

Prije nego što je postao kandidatom za predsjednika NO-a Podravke Jurčić javno na jednoj manjoj televiziji izjavljivao ne samo kako pojedini članovi uprave ne bi trebali biti smijenjeni nego bi trebali završiti u zatvoru.

NO Podravke na sljedećoj bi sjednici, koja bi se trebala održati za desetak dana, trebao donijeti odluku o izboru novog predsjednika tog tijela, usvojiti financijske izvještaje o poslovanju tvrtke u prvih devet mjeseci i raspravljati o sudbini uhićenih članova Uprave.

Analizu moguće štete koju je Podravka pretrpjela u preuzimanju dionica putem SMS-a i Fime NO će obaviti za otprilike mjesec dana kada budu dostupni podaci o svim transakcijama, zajmovima i zadužnicama koje je tvrtka davala za zajmove varaždinskoj Fimi.

U vezi s ovim slučajem oglasili su se i predstavnici Sindikata Grupe Podravka koji su pozvali članove Uprave Podravke, pritvorene i one na slobodi da podnesu ostavke. Višemilijunsku su aferu ocijenili nevjerojatnom, a bez obzira hoće li se utvrditi njihova kaznena odgovornost, neupitno je, da su svojim potezima učinili ogromnu štetu tvrtki, ali i radnicima.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika