04.11.2009. / 17:15

Autor: Boris Bilas

Jambo se poigrava s HSS-om: Gabrić se još jednom učlanio u stranku

Kako je metkovski ogranak HSS-a sa 1700 članova ne samo najbrojniji ogranak te stranke Dubrovačko-neretvanskoj županiji već i u Hrvatskoj, sa 56 delegata za izbornu skupštinu Jambo je već osigurao premoć nad frakcijom aktualnog predsjednika županijskog HSS-a Iva Muja

Stipe Gabrić JamboStipe Gabrić JamboUoči Izborne skupštine Dubrovačko-neretvanskog HSS-a koja bi se trebala održati u iduću subotu, 14. studenog, ponovo su se rasplamsali sukobi na relaciji Ivo Mujo - Stipo Gabrić Jambo, odnosno izemđu metkovske i županijske organizacije HSS-a.

Naime, Dubrovačkom vjesniku dostavljene su dvije Jambove pristupnice za učlanjenje u HSS. Jedna datirana 6.lipnja 2007. godine potpisana u Zagrebu prema kojoj Jambo postaje član metkovskog temeljnog ogranka Centar a druga, od 6. listopada ove godine potpisana u Metkoviću, točnije u temeljnom ogranku HSS-a, Klada.

Oko Jambovog kršenja statuta stranka tijekom lokalnih izbora, na koje je izašao sa nezavisnom listom, bilo je velike buke. Tada se zahtijevalo da se tajkuna izbaci iz HSS-a, ali se zbog njegovog saborskog mandata stvar ipak zadržala na respektabilnoj distanci. Pristupilo se provizornom rješenju, pri kojemu je Jambo na jedan dan izbačen iz stranke, pa se drugi dan ponovno učlanio.

Kako je metkovski ogranak HSS-a sa 1700 članova ne samo najbrojniji ogranak te stranke Dubrovačko-neretvanskoj županiji već i u Hrvatskoj, sa 56 delegata za izbornu skupštinu Jambo je već osigurao premoć nad frakcijom aktualnog predsjednika županijskog HSS-a Iva Muja, te sebi, obzirom da je svoje dosadašnje mjesto predsjednika metkovskog HSS-a prepustio Miloradu Dodigu, osigurao izbor za novog predsjednika Županijske organizacije.

Gabrićevi protivnici, s druge strane, ne podržavaju ovakve postupke te su uvjereni kako će se Jambo još jedanput narugati HSS-u, što definitivno potvrđuje da on sa ovom političkom strankom izuzev osobnih interesa nema nikakvih dodirnih točaka.

"Uvjeren sam da dani pred nama donose definitivan razlaz Stipa Gabrića i HSS-a" kaže jedan od „najljućih" Jambovih protivnika, Frano Skokandić, član predsjedništva ŽO HSS-a te aktulani zamjenik Dubrovačko-neretvanskog župana.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika