05.11.2009. / 07:45

Autor: Boris Bilas

Bandić: Dižem se kao Feniks i kao konj ću raditi za Hrvatsku

Da ni u rano sljemensko jutro ne nedostaje iznenađenja, pobrinuo se Ivica Pančić, bivši ministar branitelja u vladi Ivice Račana. Naime, ovaj se SDP-ov saborski zastupnik pojavio u Tomislavovu domu kako bi podržao Milana Bandića u njegovoj predsjedničkoj kandidaturi

Milan Bandić od danas je i službeno kandidat za predsjednika (Foto: Tomislav Smoljanović)Milan Bandić od danas je i službeno kandidat za predsjednika (Foto: Tomislav Smoljanović)"Dobro jutro! Vrijeme je da se probudimo. Bez stranačke stege kao Feniks se dižem i kandidiram se za hrvatskog predsjednika!", bile su riječi kojima je Milan Bandić najavio svoju predsjedničku kandidaturu.

Pod sloganom 'Milan Bandić - hrvatski predsjednik' zagrebački se gradonačelnik jutros malo iza sedam sati i službeno uključio u predsjedničku utrku.

"12. studenog krećem iz Iloka uzorati Hrvatsku. Svaku ulicu i selo. Svako dijete dobit će nogometnu loptu i Milan će se igrat lopte sa svakim djetetom. Radit ću kao konj za Hrvatsku", rekao je zagrebački gradonačelnik te je dodao kako se kandidirao jer je siguran u svoju pobjedu te kako niti jedna druga opcija osim pobjede ne dolazi u obzir.

Na pitanje o o njegovom odnosu sa SDP-om u kojem je jučer na 90 dana zaledio članstvo, Bandić je ponovio kako se njega ne može izbaciti iz stranke koju je stvarao te da on i dalje ostaje socijaldemokrat.

Bandić kaže kako bi volio imati potporu stranke koja ga, kako je rekao, nije podržala ni na prošlim lokalnim izborima i koja se posljednjih godinu dvije dana ukopala u ideološke rovove. Za svoje odnose s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem rekao je: "Postoje realizirani i nerealizirani ljudi, odnosno oni koji su puno napravili i koji nisu ništa napravili a sve znaju".

Bandić je u svom govoru više puta spomenuo Ivicu Račana i suradnju s njim te je na svako pitanje o njegovoj budućnosti u SDP-u odgovarao kako on i dalje ostaje socijaldemokrat.

Iznenađenje: Potporu dao i Pančić

"Ljevičari su me prozivali da sam populist, desničari da sam salonski komunist, a ja sam samo običan čovjek", rekao je Bandić dodajući da ga iz SDP-a ne mogu izbaciti ljudi koji su ušli u tu stranku nakon pobjede krajem devedesetih.Bandić je objavio kandidaturu u društvu supruge Vesne i kćerke Anamarije (Foto: Tomislav Smoljanović)Bandić je objavio kandidaturu u društvu supruge Vesne i kćerke Anamarije (Foto: Tomislav Smoljanović)

Da ni u rano sljemensko jutro ne nedostaje iznenađenja, pobrinuo se Ivica Pančić, bivši ministar branitelja u vladi Ivice Račana. Naime, ovaj se SDP-ov saborski zastupnik pojavio u Tomislavovu domu kako bi podržao Milana Bandića u njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Uz Pančića, Bandića su podržali njegov neslužbeni tjelohranitelj Robert Ljutić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, a kao šeficu izbornog stožera Bandić je predstavio Jelenu Pavičić Vukičević tajnicu zagrebačkog SDP-a koja će, kao i njezin šef, najvjerojatnije biti izbačena iz te stranke.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 05.11.09. 08:07

Bog da nam te cuva i da ti da jos vise snage i zdravlja jer smo sigurniu da neces podbaciti u birbi za bolju Hrvatsku.a ujedno da se rjesimo vise i te zloglasne Udbe..ako ti to nebih uspjelo patitit cemo jos stoljecima....LUSTRACIJA


registracija
16/6/09

Trenk, 05.11.09. 09:30

Radit ce kao konj, a kako vidim tovari ce glasati za njega.
Vec vidim bandicev izborni slogan:
KONJA ZA PREDSJEDNIKA !


registracija
26/2/08

domagojmilic41, 05.11.09. 14:06

Prije svega svi protivnici Milana Bandića iz njegove stranke moraju končno shvatiti da je on najizrazitiji socijaldemokrat. On je dokazao da mu je čovjek najvažniji, ideologija sporedna pojava, koja raznim jugonostaličarima predstavlja sektaški način borbe protiv svih hrvatski orijentiranih ličnosti.
Milanović je upregnut u ta kola koja vuču prema četničkom ustanku u Srbu, kao i njegova skutonoša, uvažena gospođa Pusić, koja je i ove godine u Srbu izjavila da njihova borba nije završena i da se ona nastavlja. Drugim riječima gospođa Pusić, pa valjda i Milanović vode borbu za svoje projugoslavenske ciljeve, u smislu otpjevanih pjesama od triglava do vardara. To su činjenice, a vi slijepi sljedbenici te politike razmišljajte o njima - svojim vođama koji se ne bore za dobrobit hrvatske i njenih građana nega za svoje ideoliške ciljeve. Milanović je i dijelove Račanove politike poništio, te se sve izrazitije penje prema antihrvatskoj ljevici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika