05.11.2009. / 08:14

Autor: Boris Bilas

Tedeschi želi kupiti Podravku: Država je loš upravljač i treba se povući

Tedeschi je svoje namjere obznanio nakon što je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Đuro Popijač u jednoj tv emisiji pozvao državu da svoj vlasnički udio u Podravki proda domaćim ulagačima

Emil TedeschiEmil Tedeschi"Atlantic grupa strateški je usmjerena na širenje poslovanja u gospodarskim područjima u kojima djeluje. U tom nam je smislu zanimljiva i Podravka, kao kompanija, odnosno brendovi, tržišta i kanali distribucije koji se uklapaju u razvojnu strategiju našeg biznisa", kazao je vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeschi u razgovoru za Večernji list.

Njegova je tvrtka u prvih devet mjeseci ostvarila 1,7 milijardi kuna prihoda te je i u godini krize i pada potrošnje povećala prihode i dobit.

Tedeschi je svoje namjere obznanio nakon što je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Đuro Popijač u jednoj tv emisiji pozvao državu da svoj vlasnički udio u Podravki proda domaćim ulagačima.

Toj ideji usprotivili su se predsjednički kandidat Nadan Vidošević, šef HNS-a Radimir Čačić te novi predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić.

"Država nije nužno loš vlasnik, no baš je Podravka primjer na kojemu se država stalnim političkim uplivima i stranačkim kadroviranjem na štetu razvoja poslovanja, ali i ostalih dioničara, pokazala lošim upravljačem. Država treba izići iz vlasničke strukture Podravke, što bi jedino jamčilo izlazak politike iz kompanije te pomak na strateško promišljanje poslovanja i razvoja Podravke", kaže Tedeschi te dodaje kako bi se izlaskom politike stvorile pretpostavke za profesionalno i odgovorno funkcioniranje nadzornih i upravljačkih tijela Podravke, s naglaskom na razvitak poslovanja i investicije, što bi bila dobra vijest za kompaniju, a time i sve njezine dioničare, zaposlenike i lokalnu zajednicu.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 05.11.09. 10:05

haha, vi poduzetnici dobru upravljate da dobro trošite kičme radnika za vaše vlastito bogatstvo. marš


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika