07.11.2009. / 10:33

Autor: Hina

Mesić: Polančec besramno laže, neka objasni kako je prodana Ina

Dodao je pritom kako on nema nikakvog motiva ni interes za postupanje o kojem govori Polančec. "Ja nemam dionicu ni kod Mladinića, nigdje, ni nitko od moje obitelji. Koji je motiv meni da nekoga nešto posebno tražim. Moj je motiv jedino da tvrtke koje proizvode, izvoze", istaknuo je

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je sinoć da bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec treba objaviti na temelju koje odluke Vlade je prodana Ina i pod kojim uvjetima.

Ponovno je zanijekao da je zvao nekadašnjeg predsjednika Uprave Podravke Darka Marinca zbog kredita tvrtki SMS, ustvrdivši da Polančec besramno laže tvrdeći suprotno.

"To je besramna laž. Taj dečko, ja ne znam zašto to on radi", rekao je Mesić upitan, nakon predavanja na Fakultetu političkih znanosti (FPZ), je li zvao Marinca u Podravku da tvrtki SMS dodijeli kredit od 65 milijuna kuna.

Po sto i prvi put kažem da je direktor SMS-a Srđan Mladinić došao kod mene i rekao mi da je u financijskim poteškoćama jer se preinvestirao i da traži gdje bi mogao dobiti sredstva, kazao je Mesić. Predložio sam mu prvo da pita u HABOR-u ali mi je odgovorio da ne može jer 'još nije vratio dug', a kad sam ga pitao može li mu sredstva dati Podravka, s kojom najviše radi, odgovorio mi je da ne može jer tamo duguje 65 milijuna (kuna), objasnio je predsjednik.

"Rekao je 'ne mogu jer tamo dugujem 65 miljuna'. Što ja mogu unatrag djelovati na taj kredit. On već duguje 65 milijuna, a to taj gospodin (Polančec) zna", dodao je je.

Na pitanje novinara hoće li svjedočiti vezano uz Podravku, budući da su to najavili odvjetnici pritvorenih čelnika Podravke, Mesić je uzvratio protupitanjem: "A na koju okolnost? Da mi je čovjek rekao da duguje 65 milijuna. Ili na okolnost da je Damir Polančec digao 10,5 miljuna (kuna) na svoje dionice - pa ja to ne znam, ja sam to pročitao u novinama", nastavio je.

Dodao je, pak, kako može svjedočiti na okolnost da je tražio da mu se predoče uvjeti prodaje Ine. "Mogu na okolnost da sam od bivšeg premijera tražio da mi kaže pod kojim uvjetima se prodaje Ina. Nije mi rekao. Na moj zahtjev nekoliko puta da razgovara s upravom Ine (Sanader) nije htio, rekao je 'Sve je dogovorio Polančec'", kazao je Mesić, koji smatra da Polančec "ima jako puno problema s kojima se sada suočava".

"Treba reći na temelju koje odluke Vlade je prodana Ina, jer to je najvrednije blago koje Hrvatska ima, i pod kojim uvjetima. To neka on objasni", ustvrdio je Mesić.

Dodao je pritom kako on nema nikakvog motiva ni interes za postupanje o kojem govori Polančec. "Ja nemam dionicu ni kod Mladinića, nigdje, ni nitko od moje obitelji. Koji je motiv meni da nekoga nešto posebno tražim. Moj je motiv jedino da tvrtke koje proizvode, izvoze", istaknuo je.

Mesić je sinoć studentima FPZ-a, koji obilježavaju 47. obljetnicu osnutka fakulteta, održao predavanje "Dvadeset godina demokracije u Republici Hrvatskoj". Tom se prigodom prisjetio se svojih početaka u politici u kojoj je, kako je rekao, cijeli život - od trenutka kad je bio predsjednik Saveza studenata, pa do danas i kraja drugog predsjedničkog mandata.

"Nažalost, nisam uspio u svom mandatu uvesti Hrvatsku u Europsku uniju", rekao je Mesić studentima dodavši kako se jako bori za ulazak Hrvatske i jugoistoka Europe u Europsku uniju. "Jer nema udružene Europe ukoliko u njoj nije i njen jugoistok, ukoliko imate 'sivu zonu'", rekao je predsjednik.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 07.11.09. 14:05

a moj Stipica ma tko ce priznat da je lopov i kurbin sin,pa tako neces ni ti.....premazan si ti dobrom temeljnom i to crvenom bojom


registracija
25/11/06

markica, 07.11.09. 14:19

lopov nad lopovima,sad prebacuje na inu sad na neku drugu stvar,budi muško i reci da si tražil da se da kredit sms, jer krv nije voda ako ste skupa brali masline, onda ću dat ruku u vatru da si nešto pokušaval, ali ti si star i k tomu senilan kat se treba sjetit takvih stvari.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika