09.11.2009. / 14:53

Autor: Totalsport

Knjiga o hrvatskom gay nogometašu na Interliberu

Udruga Domino (Queer Zagreb) u okviru ovogodišnjeg međunarodnog sajma knjiga Interliber (11.-15. studeni 2009.) izdaje knjigu „Samo na jednu noć“ talijanskog autora Nicolasa Bendinija, koja govori o nogometu u Francuskoj, ali se dotiče i hrvatskih nogometaša

Zagreb PrideZagreb PrideUdruga Domino (Queer Zagreb) u okviru ovogodišnjeg međunarodnog sajma knjiga Interliber (11.-15. studeni 2009.) izdaje knjigu „Samo na jednu noć“ talijanskog autora Nicolasa Bendinija, koja govori o nogometu u Francuskoj, ali se dotiče i hrvatskih nogometaša.

Knjiga je podigla dosta prašine i prije nego je prevedena na hrvatski jezik, jer roman spekulira o navodnom hrvatskom gay nogometašu koji se zaljubi u pariškog gimnazijalca. Ova knjiga jedna je u nizu aktivnosti kojima Domino želi ukazati na postojanje homofobije u sportu, te svojim umjetničkim djelatnostima raditi na suzbijanju homofobije.

Za vrijeme trajanja Interlibera udurga Domino poziva sve zainteresirane da dođu na njen štand udruge Domino, te potpišu peticiju protiv homofobije u sportu i nasilja na utakmicama.

Uz organiziranje dva festivala (Queer Zagreb, Perforacije) i filmskih večeri (QueerMoMenti) udruga Domino (poznatija pod imenom Queer Zagreb) bavi se izdavaštvom, provođenjem istraživanja i raznim drugim aktivnostima.

Queer Zagreb propituje tradicionalne i radi na transformaciji opresivnih normi u tranzicijskom društvu kroz kulturu, medije, javne politike, obrazovanje i suradnju s domaćim i međunarodnim organizacijama.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika