10.11.2009. / 13:01

Autor: Hina

Google namjerava kupiti AdMob za 750 milijuna dolara

AdMob ima sustav koji omogućuje prikazivanje oglasa na zaslonima mobilnih telefona i kupovina te tvrtke mogla bi značajno ojačati Googleovu poziciju na tom tržištu u nastajanju

Google planira proširiti oglašavanje i na mobilne telefoneGoogle planira proširiti oglašavanje i na mobilne telefoneAmerički softverski div Google najavio je da će za 750 milijuna dolara kupiti pružatelja usluge oglašavanja putem mobilnih telefona AdMob.

Akvizicija je treća po vrijednosti u Googleovoj povijesti i naglašava strategiju kompanije da proširi prevlast na području internetskog oglašavanja i na područje mobilne telefonije, na kojem njezin operativni sustav za najnoviju generaciju mobitela Android uživa sve veću popularnost.

Google očekuje da će najavljenu akviziciju provjeriti regulatorne vlasti u SAD-u ali ne i u Europi.

Širenje na nova područja

AdMob ima sustav koji omogućuje prikazivanje oglasa na zaslonima mobilnih telefona i kupovina te tvrtke mogla bi značajno ojačati Googleovu poziciju na tom tržištu u nastajanju.

"Google je mogao sam razviti tu uslugu, no ovim je korakom odmah osigurao prednost a time i vodeću poziciju na području oglašavanja preko mobitela", kazao je analitičar Greg Sterling iz Sterling Market Intelligence.

"AdMob je sjajna priča o Silikonskoj dolini", stoji na Googleovom blogu gdje je najavljena akvizicija. "U budućnosti ih vidimo u našoj momčadi i zajednički rad na razvoju mobilnog oglašavanja", dodaje se na blogu.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika