11.11.2009. / 11:58

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zagorec: Nisam rekao da je Petrač kriv za Sliškovo ubojstvo

Zagorec je istaknuo da je Kovču upoznao u jesen 2007., a ne kako on tvrdi 2006. i da se nakon toga s njim više nikada nije sreo

Vladimir ZagorecVladimir ZagorecNa ponovljenom suđenju Nikici Jelaviću kao svjedok pojavio se i umirovljeni general Vladimir Zagorec. On je porekao da je ikada za ubojstvo Vjeke Sliška optužio Hrvoja Petrača, kako to tvrdi svjedok Mijo Kovča.

"To je netočno, to nisam rekao", rekao je Zagorec, koji je pozvan na raspravu kao svjedok na okolnosti iskaza Mije Kovča, šogora Vjeke Sliška kojeg je, prema optužnici, Jelavić pokušao u dva navrata, 1995. i 1999., pokušao ubiti.

Istaknuo je da je Kovču upoznao u jesen 2007., a ne kako on tvrdi 2006. i da se nakon toga s njim više nikada nije sreo.

Jedan susret

"Upoznao sam ga preko jednog poznanika iz Dalmacije. On me molio da se nađem s njim jer je imao nekih problema oko poslovnih prostora u Zagrebu", izjavio je Zagorec dodavši kako se nakon toga s Kovčom nije niti vidio ni čuo.

Kovčo mu je, kaže Zagorec, počeo pričati o poslovnom prostoru, a onda mu je u jednom trenutku sam od sebe rekao da svi znaju tko stoji iza ubojstva Sliška 2001. i da se o tome priča. Umirovljeni general tvrdi da o toj temi nije htio razgovarati.

Sutkinju Koraljku Bumči zanimalo je tko je poznanik iz Dalmacije, no Zagorec je rekao da ne želi otkriti njegovo ime, ako ne mora, jer ga ne želi maltretirati, budući da bi to moglo naštetiti njegovom poslu.

"On nije dolazio u Beč zbog mene, nego zbog posla ili sporta, a javio bi mi se da popijemo kavu", kazao je, dodavši da se nakon toga susreta više nije susreo ni s tim poznanikom.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak

Zagorec je na sud na Zrinjevcu doveden iz pritvora zagrebačkoga zatvora u Remetincu u kojem čeka pravomoćnu odluku Vrhovnog suda o prvostupanjskoj presudi kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa Ministarstva obrane odnio torbe s draguljima.

Nikici Jelaviću već se treći put sudi za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija kod Cvjetnog trga 1999., pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića 1995. te pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića 1999., kada je i ubijen Domini.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika