11.11.2009. / 16:06

Autor: Nacionalova redakcija

Vidošević se osjetio ugrožen: Premijerki nedostaje vizije i rješenja

Na pitanje je li mu žao što je bio član HDZ-a odgovorio je kako nije. Istaknuo je da je u HDZ-u doživio neke od najljepših trenutaka u životu. S HDZ-om je bilo "razočaranja i poraza", rekao je, dodajući kako "tu ne bježi od odgovornosti", ali svoju karijeru, istaknuo je, "nikada nije gradio kroz HDZ"

Nadan Vidošević u posjeti Pivovari Osijek; PixsellNadan Vidošević u posjeti Pivovari Osijek; PixsellNezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević izjavio je danas u Osijeku kako stranačkim strukturama u Hrvatskoj ne odgovara da predsjednik Republike bude nezavisna osoba, koja ima mandat od naroda, te da su upravo stranačke strukture odgovorne za podvalu da je predsjednik u hrvatskom društvu "fikus" koji ne može ništa učiniti.

Vidošević je komentirao i govor premijerke Kosor u Opatiji gdje je najavila reorganizaciju Hrvatske gospodarske komore.

"To je nedostatak vizije i riješenja te podilaženje partikularnim interesima. Nikada više nego u krizi su nam potrebne snažne institucije. Možda najveći hrvatski um biskup Josip Juraj Strossmayer u komorskim klupama borio se za izgradnju željeznica u Slavoniji, ne bi bilo Umjetničkog paviljona u Zagrebu koji je bio hrvatski paviljon na svjetskoj izožbi u Budimpešti, ne bi Zagreb bio upisan među osnivače svjetske organizacije sajamskih gradova da nije bilo Hrvatske gospodarske komore", kazao je Vidošević te je dodao kako danas više od 100 000 radnih mjesta ne bi bilo u Hrvatskoj da Komora nije otvarala nova tržišta.

Put prema dužničkom ropstvu

"Ne bi bilo najšire i najuspješnije marketniške akcije "Kupujmo hrvatsko" i promocije znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" što je više od samo gospodarske promocije, da nije bilo HGK", smatra Vidošević koji kaže kako je Komora godinama upozoravala da put kojim idemo vodi u duboku gospodarsku krizu i dužničko ropstvo, ali je isto tako već početkom ove godine ponudila konkretne mjere za ublažavanje krize i stvaranja prostora postupnom gospodarskom oporavku.

Na konferenciji za novinare u povodu otvorenja osječkoga izbornog stožera Vidošević je rekao kako je predsjednik države odgovoran za funkcioniranje vlasti, a njegova snaga proizlazi iz činjenice da ga je narod izravno birao da štiti njegove interese, pa i od "partitokracije i svemoćnih stranaka u kojima žive ljudi koji u životu ništa vrijedno nisu stvorili, ali su bili jako poslušni cijeli život".

Kriminal sustav, a korupcija stil života

Ocijenio je da Hrvatska "u sadašnju ekonomsku situaciju nije došla preko noći", a trebat će joj godine za gospodarski oporavak.

Dodao je da se Hrvatska mora vratiti temeljima svojeg društva - poštenome i organiziranom radu jer se, kako je istaknuo, "ne može živjeti u društvu u kojem je kriminal sustav, a korupcija stil života".

Na novinarsko pitanje o tome smatra li se odgovornim za današnje stanje u zemlji, budući da je godinama bio u raznim upravljačkim strukturama, Vidošević je odgovorio kako se "ne osjeća odgovornim za potpuno pogrešnu populističku politiku koja se godinama vodila" i protiv koje se, kako je rekao, "lavovski borio".

Na pitanje je li mu žao što je bio član HDZ-a odgovorio je kako nije. Istaknuo je da je u HDZ-u doživio neke od najljepših trenutaka u životu. S HDZ-om je bilo "razočaranja i poraza", rekao je, dodajući kako "tu ne bježi od odgovornosti", ali svoju karijeru, istaknuo je, "nikada nije gradio kroz HDZ".

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika