12.11.2009. / 19:31

Autor: Boris Bilas

Vuletić potvrdio: Istražuje se korupcija u javnoj nabavi Hrvatskih šuma

Vuletić je opovrgnuo da je predmet istrage dug nekoliko tvrtki prema Hrvatskim šumama, koji iznosi 400 milijuna kuna. Spačva iz Vinkovaca među najvećim je dužnicima: duguje 37 milijuna kuna

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko VuletićPredsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko VuletićUSKOK i Državno odvjetništvo privode kraju istragu oko malverzacija u Hrvatskim šumama. Za oko su ima zapele tvrtke koje već godinama tom državnom poduzeću duguju milijune kuna.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić potvrdio je za HTV da su istražitelji USKOK-a i Državnog odvjetništva u srijedu ušli u to javno poduzeće.

"Predmet istrage je javna nabava iz 2005. i 2006. i lovišta kojima gospodare Hrvatske šume", potvrdio je Vuletić.

Hrvatske šume potražuju 400 milijuna kuna

Iz izvora bliskih istrazi HTV doznaje da se provjerava kupnja strojeva, opreme i automobila na lizing, te fond divljači u pojedinim lovištima.

Vuletić je opovrgnuo da je predmet istrage dug nekoliko tvrtki prema Hrvatskim šumama, koji iznosi 400 milijuna kuna. Spačva iz Vinkovaca među najvećim je dužnicima: duguje 37 milijuna kuna. Među dužnicima je i pilana bivšeg ministra obrane Pavla Miljavca, karlovački DIP te Solidum Žužić.

Podsjetimo, u javnost su izašli podaci kako je navodno na meti istražitelja bivši ravnatelj Hrvatskih šuma Darko Beuk, koji je danas član Uprave te tvrtke.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika