13.11.2009. / 13:50

Autor: Boris Bilas

Neizvjesna utrka za Pantovčak: Josipović i dalje vodi, Bandić sve opasniji

Vidljivo je da Bandić najveći broj glasova uzima svom dojučerašnjem stranačkom kolegi Ivi Josipoviću (SDP). Nezavisni kandidat Nadan Vidošević i dalje čvrsto drži drugu poziciju bez velikih oscilacija

Do predsjedničkih izbora ostalo je još mjesec i pol dana, a kandidati su sve izjednačenijiDo predsjedničkih izbora ostalo je još mjesec i pol dana, a kandidati su sve izjednačenijiNajnovije istraživanje agencije TotusOpiniometar provedeno 11. i 12. studenog CATI metodom na uzorku od 1500 građana bilježi značajnije promjene kod nekih kandidata u odnosu na rezultate istraživanja provedenog 2. i 3. studenog ove godine.

Ispitani građani i ovoga puta su odgovarali na otvoreno pitanje za koga bi glasovali da su sutra predsjednički izbori. Ivo Josipović (SDP) sa 17,2 posto i dalje vodi iako je prije deset dana imao podršku 21,3 posto ispitanika. Slijedi ga Nadan Vidošević sa 14,6 posto. Na trećem mjestu je Milan Bandić koji dobiva 9,7 posto glasova ispitanika.

Značajan rast Vesne Pusić

Četvrto mjesto dijele Vesna Pusić (HNS) sa 5,1 posto koja bilježi značajan rast u odnosu na početak mjeseca kada je imala podršku 3,8 posto ispitanika i Andrija Hebrang (HDZ) sa 5,0 posto. Dragan Primorac nakon objave kandidature dobiva podršku 2,2 posto ispitanika.

Slijedi Damir Kajin (IDS) sa 1,6 posto te Miroslav Tuđman sa 1,1 posto. Ostali kandidati ukupno bilježe podršku 2,7 posto građana od čega Josip Jurčević 0,7 posto i Vesna Škare Ožbolt 0,6 posto.

Bandićev rejting dvostruko bolji

Evidentno je prema ovom istraživanju da je Milan Bandić nakon objave kandidature za Predsjednika RH i ulaskom u samu kampanju povećao svoj rejting više nego dvostruko u
odnosu na zadnje istraživanje (4,2 posto).

Isto tako vidljivo je da najveći broj glasova uzima svom dojučerašnjem stranačkom kolegi Ivi Josipoviću (SDP). Nezavisni kandidat Nadan Vidošević i dalje čvrsto drži drugu poziciju bez velikih oscilacija.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 14.11.09. 02:24

sta ove novine dizu Josipovica mozda da ga na vrime bace u seti krug B


registracija
30/6/09

Marceza, 14.11.09. 10:13

Samo da vidim Bandićevu luzersku facu kad popuši...!!!


registracija
6/11/09

zarapoliglot, 14.11.09. 22:48

Naša zemlja i mi svi smo kao što se zna u vrlo teškoj situaciji. Milan Bandić sigurno nije osoba koja nas može izvuči iz te sitauacije nego samo još više potopiti.On se ne zna ni ponašati,ne govori jezike , laže ,a osim toga cijela njegova strategija se sastoji u tome da dijeli šakom i kapom naš novac a mi tonemo u daljnje dugove. Toliko puta do sada je uhvačen u laži javno (rastava radi stana,afera sa policajcem u pijanom stanju,član SDP broj ,zahod od 11 000 eura m2 itd....Kako se takvom čovjeku uopće može vjerovati ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika