18.11.2009. / 13:53

Autor: Boris Bilas

Spašen književni festival: 15. Sa(n)jam knjige ipak će se održati

Sajam je vlastitim naporima pronašao sredstva iz donacija privatnih tvrtki odnosno s pojedinim je tvrtkama dogovorio donacije plaćanjem pojedinih planiranih troškova, dio nakladnika, institucija i drugih poslovnih partnera je u cilju pomoći Sajmu ponudilo plaćanje dijela troškova putnih troškova, smještaja i dnevnica autora

Magdalena Vodopija, direktorica sajmaMagdalena Vodopija, direktorica sajma15. Sa(n)jam knjige u Istri ipak će se održati. Nakon javnog apela upućenog istarskoj i hrvatskoj javnosti prošlog četvrtka, pronađena su sredstva koja će biti na raspolaganju u ovoj godini te su dobivene garancije za plaćanja početkom iduće godine.

U isto se vrijeme u razgovorima s predstavnicima Istarske županije i Grada Pule dogovorilo da se odmah kreće u razgovore o restrukturiranju Sajma za iduću godinu na način formiranja projekta svojevrsnog javno-privatnog partnerstva u kulturi.

Sajam spasile privatne donacije

Sajam je vlastitim naporima pronašao sredstva iz donacija privatnih tvrtki odnosno s pojedinim je tvrtkama dogovorio donacije plaćanjem pojedinih planiranih troškova, dio nakladnika, institucija i drugih poslovnih partnera je u cilju pomoći Sajmu ponudilo plaćanje dijela troškova putnih troškova, smještaja i dnevnica autora koji gostuju na Sajmu a s pokroviteljima Sajma, Istarskom županijom i Gradom Pulom je dogovoreno korištenje sredstava proračuna koji će za Sajam biti predviđeni u idućoj godini a pokrovitelji su se obvezali da će pokušati pronaći i dodatna donatorska sredstva.

Javili su se i pulski mali poduzetnici i ugostitelji koji su spremni Sajmu pomoći davanjem manjih ali vrlo bitnih usluga gostima Sajma.

"Tvrtka Multiforma najveći je donator ovogodišnjeg Sajma. Ponukana našim javnim apelom u medijima tvrtka je ponudila da uskoči s donacijom vrijednom 150.000 kuna. Naime, tvrtka će od ranije predviđenih 250.000 kuna namjenjenih postavljanju izložbenog dijela Sajma naplatiti samo troškove rada i prijevoza a kompletan materijal za opremu 2.000 četvornih metara izložbenog prostora Sajma njihova je donacija", kazala je direktorica sajma Magdalena Vodopija koja je dodala kako je i prošlogodišnji glavni sponzor Croatia osiguranje odmah reagirala i ponudila donaciju u iznosu od 50.000 kuna za ovogodišnji Sajam.

Podršku dalo i ministarstvo kulture Federacije BiH

Konkretnu podršku dalo je i Federalno Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, ministar Gavrilo Grahovac. On je obećao da će ministarstvo ove godine snositi sve troškove puta i boravka autora iz Bosne i Hercegovine kao vid pomoći Sajmu.

"Dio nakladnika preuzeo je plaćanje putnih troškova i dnevnica svojim autorima na Sajmu:
V.B.Z, Profil, Fraktura, Jesenski i Turk, SysPrint, Naklada Ljevak, Školska knjiga, Katarina Zrinski, Mozaik knjiga, Golden marketing-Tehnička knjiga, Haid-Denona, Semafora, Knjiga u centru, Meandarmedia, Kašmir promet, Leykam International", rekla je Magdalena Vodopija.

Vezane vijesti

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Tijekom proteklog vikenda u Istru je preko triju graničnih prijelaza - Plovanija, Kaštel i Požane ušlo ukupno 65.710 putnika, među kojima su 53.653… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika