18.11.2009. / 17:11

Autor: Boris Bilas

Šteta ili korist: HTV u predizbornoj anketi zamijenio Vidoševića i Bandića

U ponedjeljak su u Dnevniku zamijenili imena Milana Bandića i Nadana Vidoševića u jednoj anketi pa je na drugom mjestu umjesto predsjednika HGK-a bio zagrebački gradonačelnik

Zoran ŠprajcZoran ŠprajcČini se kako na HTV-u ne mogu bez raznih afera i gafova. Nakon smijenjivanja Ane Jelinić i cijelog slučaja s emisijom dossier.hr, preksinoć je došlo do zbrke s anketama, zbog koje su odlučili ne objavljivati istraživanja koja nisu naručili sami, a najavljene su i sankcije za odgovorne.

Voditelj središnjeg Dnevnika Zoran Šprajc je, naime, pred kraj emisije uz ispriku gledateljima kazao kako su dan ranije u istoj emisiji "objavljeni krivi rezultate ankete popularnosti predsjedničkih kandidata".

U ponedjeljak su u Dnevniku zamijenili imena Milana Bandića i Nadana Vidoševića u jednoj anketi pa je na drugom mjestu umjesto predsjednika HGK-a bio zagrebački gradonačelnik.

Šprajc je gledateljima objasnio kako je to krivo, jer je Vidošević popularniji od Bandića i po toj anketi ulazi u drugi krug predsjedničkih izbora.

Spornu anketu naručila HGK-a?

Epilog svega je odluka HTV-a da se od sada koriste samo ankete koje sami naruče, dok se u ostalim medijima nagađa kako je do te greške uopće i došlo. Jedno od pitanja je i je li uopće riječ o grešci, ili se radi o isplaniranom događaju koji ide u korist Nadanu Vidoševiću.

Naime, neki mediji pišu kako je spornu anketu naručila upravo Hrvatska gospodarska komora, te da je sve isplanirano kako bi bivši član HDZ-a dobio dodatno vrijeme u središnjem Dnevniku.

Međutim, iz Vidoševićeve kampanje to su žustro demantirali i navode kako je, unatoč dodatnom vremenu u "najgledanijih 30 minuta na televiziji", HTV-ova zabuna prouzročila štetu njihovom kandidatu.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika