18.11.2009. / 18:05

Autor: Boris Bilas

Miklenić ponovno 'napada': Mesić namjerno prešućuje zločine komunizma

Državna televizija, smatra Miklenić, nije ništa manji negativac od predsjednika Mesića, a najveći grijeh HRT-a je što besramno emitiraju "partizanske epopeje" poput Sutjeske

Ivan MiklenićIvan MiklenićGlas Koncila nastavio je svoju polemiku s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, koja je zabavljala javnost prošlih mjeseci. U najnovijem broju toga tjednika glavni urednik vlč. Ivan Miklenić piše o izjavi Komisije Iustitia et pax o negacionizmu, koja je predstavljena prošli tjedan, ali ne propušta se obračunati s aktualnim predsjednikom države.

Ivan Miklenić je oduševljen izjavom Iustitie et pax za koju tvrdi da je "hrvatskom društvu najznačajniji doprinos podsjećanja i spomena na 20. obljetnicu pada Berlinskoga zida, simbola urušavanja komunističkog poretka".

Strahote komunizma se sustavno ignoriraju

"Odnos političara i medija prema 20. obljetnici pada Berlinskoga zida izvrsno otkriva što se s obzirom na pad komunizma zapravo želi nametnuti hrvatskoj javnosti, kako se strahote komunizma sustavno marginaliziraju ili ignoriraju", napisao je u Ivan Miklenić u svom komentaru.

Miklenić piše i o Mesićevom govoru na otvarnju spomenika posvećenom padu zida i navodi kako je "predsjednik priznao da je pad Berlinskoga zida imao utjecaja i na jačanje pluralizma u Hrvatskoj, ali je odlučno stao u obranu jugoslavenskoga modela komunizma rekavši da su za nas, s izuzetkom ipak ograničenoga broja političkih zatvorenika, granice već odavno bile otvorene, slobodno smo putovali, a mada smo živjeli u jednopartijskom, po svojoj prirodi autoritarnom režimu, uživali smo na mnogim područjima slobode o kojima se na istoku Europe moglo samo sanjati", piše Miklenić i kaže kako je time Mesić prešutio "sva komunistička krvoprolića, zločine, gaženja ljudskih prava i uskraćivanja slobode".

Dodaje da je tako "izvrsna prilika da Predsjednik vjerodostojno progovori o važnosti oslobođenja hrvatske nacije od svih natruha komunističkog totalitarizma još jednom otišla unepovrat".

Besramno emitiranje 'partizanskih epopeja'

Medijima je također posvetio dosta prostora jer po njegovom mišljenju nisu adekvatno popratili godišnjicu pada Berlinskog zida.

Državna televizija, smatra Miklenić, nije ništa manji negativac od predsjednika Mesića, a najveći grijeh HRT-a je što besramno emitiraju "partizanske epopeje" poput Sutjeske.

"Očito je nekome veoma stalo da mladi naraštaji bolje poznaju tzv. 'partizanske epopeje' negoli junaštva hrvatskih branitelja o kojima se uglavnom ili ne snimaju filmovi ili snimaju takvi filmovi u kojima su hrvatski branitelji ili ljudske karikature ili zločinci", piše Miklenić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
6/11/09

zarapoliglot, 18.11.09. 18:36

Mesića može biti sram da glorificira režim koji je mnoge ljude upropastio.Mesić sramota Hrvatske i dobro je da odlazi uskoro.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 18.11.09. 20:10

granice već odavno bile otvorene, slobodno smo putovali, a mada smo živjeli u jednopartijskom, po svojoj prirodi autoritarnom režimu, uživali smo na mnogim područjima slobode o kojima se na istoku Europe moglo samo sanjati",

Potpisujem !!
istina jeste;
1.-narod je imao opsiguran posao,
2.- zdrastvenu skrb,
3.-stan se nije kupovalo, dobivalo bi ga se,
4.- tko je htio u crkvu, mogao je
5.- mogao si putovati po svijetu

današnje,; navodne demokratske slobode, jesu
1.-slobode raskalašenog brbljanja,
2.- '' radni narod'' sveden na stoku, sa pravom brbljanja,
3.- na vlasti nisu mudraci, na vlasti su lukavci.
4.- Nigdje vjere koliko je zrno gorušičino, a Bog koji sama vjera jest, je dobro, zlo čovjek sam sebi stvara.
( moram dodati da ne brkam crkvu sa vjerom)


registracija
6/11/09

zarapoliglot, 18.11.09. 21:25

Mesić nije baš ništa napravio da se procesuiraju zločinci i ubojice koji su pobili toliko Hrvata i s tim se otvoreno hvalili.
Tko je išta učinio da Simo Dubajić bude na vrijeme (prije smrti) priveden i procesuiran.. taj krvnik je mirno umro u svom domu a što je sa svim onim jadnicima ,ženama i djecom koje je Dubajić i njemu slični trpali u jame ...tko se uopće za to pita. To nikad ne zastarjeva a što se po pitanju Dubaića radi..Ništa ..pojeo vuk magare zar ne?


registracija
27/7/09

verina, 18.11.09. 21:33

@zarapoliglot
A što je Tuđman učinio po tom pitanju? Imao je 10 godina!


registracija
8/11/06

Willie, 18.11.09. 23:24

Crkva poštuje samo one koji im se dodvoravaju. To je, među ostalima, radio i Tuđman. Mesić ne. Zato prebiru po Mesiću, po komunizmu i po svemu što im ne ide "pod kapu". Svugdje prebiru i nalaze kukolj. Iako su sami najveća vreća kukolja s tu i tamo kojim zdravim zrnom. Nažalost. :(
Trebali bi se samo osvrnuti daleko unazad od postanka crkve do danas i tu malo pogledati što su sve učinili kroz povijest.
U usporedbi s crkvom, tj. njenim djelovanjem kroz povijest,, svaki totalitarizam je obična kišna glista. ;)


registracija
17/9/09

plavonebo, 18.11.09. 23:37

Willie, žao mi je zbog tvoga stava o Crkvi. Mislim da griješiš. No, o ulozi Crkve kroz povijest vođene su bezbrojne rasprave. No, ključ svega je: smije li netko, iako i sam nije savršen, pozivati na poštenje? Ja mislim da smije i treba (naravno, i na poštenje u svojim redovima). Dakle, smata me što ne komentiraš sadržaj onoga što je Crkva rekla već a priori to odbacuješ jer je to rekla Crkva.


registracija
14/11/09

bubi1, 19.11.09. 00:50

Ja sam vjernik ali mi crkva ide na živce.To je največa korporacija na svijetu,koja pljačka narod i mješa se u sve i svašta.Da se crkva drži onoga što je Isus propovjedao nebi bilo niti velebnih crkvi niti prebogatih svečenika koji se sigurno ne drže Isusovih rijeći.To što piše gosp,Miklenić su rjeći bolesnika koji se petlja u stvari koje nemaju veze sa vjerom našeg presvjetlog Gospodina Isusa Krista.


registracija
30/9/09

davor12345, 19.11.09. 07:52

Paljenje vještica - genocid svih genocida u Europi bez premca! Nagradno pitanje za milijun kuna: tko ga je provodio stoljećima?

Inkvizicija - što je to bilo?

Tko je spalio Giordana Bruna ?

Tko je zatvorio Galileo Galileja i ostalih na tisuće sličnih?

Tko je volio više iznad svega desetinu i feudalne posjede bez premca i tko nikad nije prežalio feudalizam?

Tko se svim silama trudi da ponovo oživi feudalizam?

Tko je pokrenuo križarske ratove i pobio pitaj Boga koliko stotina tisuća ljudi?

I još puno toga ...


registracija
8/8/09

tovar62, 19.11.09. 08:20

tko tu koga prci pa narod toga izdajicu dva puta bira,a sada ce opet negov klon Josipovic,tko im daje vecinu glasova>>>>??????/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika