21.11.2009. / 21:29

Autor: Totalsport

Niko Kranjčar: Hrvatske igrače izdvaja strast za igranjem nogometa

- Dobri profesionalci, uđu, obave svoj dio posla, s njima nikada nema problema, sjajni karakterom - biranim je riječima opisao svoj hrvatski trojac Harry Redknapp

Niko KranjčarNiko Kranjčar- Dobri profesionalci, uđu, obave svoj dio posla, s njima nikada nema problema, sjajni karakterom - biranim je riječima opisao svoj hrvatski trojac Harry Redknapp.

Izjavio je to menadžer Tottenhama, a prenosi Telegraph, pred utakmicu 13. kola u kojem na White Hart Laneu Spursi dočekuju sastav Wigana.

“Redknapp voli jednostavan karakter hrvatskih igrača, koji su radišni, neskloni samoisticanju i svestrani. Jednako tako i Kranjčar ima samo riječi hvale za svog menadžera kojeg apostrofira kao glavni razlog dolaska u engleski nogomet. Prvotno je veznjak došao Redknappu u Portsmouth, a potom mu se priključio u Tottenhamu. Slaven Bilić, njegov izbornik, igrao je u West Hamu pod Redknappovim vodstvom koji je potom hrvatsku legendu Roberta Prosinečkog doveo u Portsmouth”, dodaje engleski dnevnik aludirajući na zaljubljenost Redknappa u hrvatske nogometaše.

- Bio sam impresioniran sastavom kojeg je okupljao u Portsmouthu. Bio je to projekt kojem sam se želio priključiti, a u razgovoru s Bilićem i Prosinečkim sam o Redknappu saznao samo dobre stvari. Zaista sam mu se želio priključiti u Portsmouthu, a nakon što sam njega poznavao, te spoznao Tottenhemove ambicije i jačinu momčadi, želio sam raditi s njim i ovdje - kazuje Kranjčar.

“Sudbina se poigrala, pa je upravo slomljena noga njegovog prijatelja Modrića, Tottenhamovog playmakera, dovela Kranjčara u kolovozu u klub, nakon što ga je Redknapp 'ugrabio' za sitniš od dva milijuna funti. Tottenham je ostvario najbolji start u svojoj povijesti od osnutka Premier lige, te se nada pronaći mjesto među četiri najbolje momčadi na kraju sezone”, piše Telegraph.

- Trenutak kada smo saznali da nećemo ići na Svjetsko prvenstvo bio je strahovito težak, ali klub nam odvlači misli od toga. S njime imamo drugi cilj. Bilo bi sjajno zaigrati u Ligi prvaka s klubom koji ondje nikada nije bio. Nadam se da to ove sezone i možemo ostvariti - veli Kranjčar čija je momčad trenutačno petoplasirana na ljestvici Premier lige, s jednakim brojem bodova (22) kao i Aston Villa na četvrtome mjestu.

“Ostvari li se cilj, dečki s Balkana odigrat će svoj dio u tome.”

- Ono što izdvaja hrvatske igrače jest strast za igranjem nogometa. Imamo razvijenu radnu etiku, ona nam je u genima. Zemlja nam ima tek četiri milijuna ljudi, a mnogi su Hrvati svjetski prvaci ili olimpijski pobjednici. Sport je kod nas na prvome mjestu - zaključio je Kranjčar.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika