22.11.2009. / 13:28

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Primorac: Odgovorni za kriminal iza rešetaka će gledati stvaranje nove Hrvatske

Kao hrvatski predsjednik, istaknuo je Primorac, potaknuo bih proces otvaranja registra hrvatskih branitelja. Zadao bih Vladi RH "glavobolju sve dok ne bi otvorila registar", jer lažni branitelji koji primaju po 11 tisuća kuna mjesečnih primanja vrijeđaju i prave hrvatske branitelje i cijelo hrvatsko društvo

Dragan PrimoracDragan PrimoracNezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac istaknuo je danas na susretu s Karlovčanima kako dobar i odlučan predsjednik ima golem utjecaj na sva kretanja u društvu te da će, bude li izabran, odgovorni za kriminal u zadnjih dvadeset godina morati iza rešetaka gledati stvaranje nove Hrvatske.

Dobar predsjednik ima golem utjecaj na sva kretanja u društvu, pa tako i u gradovima, bez obzira ima li izravne ovlasti ili ne, kazao je Primorac na jutarnjoj kavi na tržnici uz poziv Karlovčanima da odaberu njega za predsjednika države.

Kriminalci u Remetinec

Odgovarajući novinarima na pitanja oko borbe protiv korupcije, kazao je kako, bez obzira na ustavne ovlasti, odlučnog predsjednika nitko ne može zaustaviti da kao moralna vertikala utječe na sva kretanja u društvu. Poručio je da će, bude li izabran "u prvoj godini mandata svi kriminalci koji su kroz kriminal profitirali u Hrvatskoj iz nje ili iseliti ili se sami javiti u Remetinec.

"Oni koji su odgovorni za kriminal koji se događao zadnjih dvadeset godina morat će iza rešetaka gledati stvaranje nove Hrvatske, kazao je Primorac.

Smatra da će postići jedno "veliko da oslobađanju Hrvatske", jer ona što se tiče gospodarstva i obrazovanja može biti ono što je Izrael na Bliskom istoku.

Strah manje vrijednosti

"Sada imamo strah da smo manje vrijedni, da smo mali narod, da moramo slušati velike i ovisiti o svakoj odluci iz Bruxellesa, a nitko ne odlučuje o našoj sudbini osim nas samih i naših lidera, naravno ako 'stojimo uspravno'. Ako imamo snage biti vezani s velikim svjetskim liderima, kao što je SAD i drugi, tada ne moramo ovisiti o svakoj odluci iz Bruxellesa, kao što sada ovisimo i ne moramo biti na koljenima", rekao je.

Kao hrvatski predsjednik, istaknuo je Primorac, potaknuo bih proces otvaranja registra hrvatskih branitelja. Zadao bih Vladi RH "glavobolju sve dok ne bi otvorila registar", jer lažni branitelji koji primaju po 11 tisuća kuna mjesečnih primanja vrijeđaju i prave hrvatske branitelje i cijelo hrvatsko društvo.

Zalutali u predsjedničku utrku

Za svoje protukandidate rekao je da ih je nekoliko dosta dobrih ljudi, ali da su zalutali u predsjedničku utrku. Treba imati znanje i odlučnost za predsjednika hrvatske države, a nemati grijehove prošlosti i "umreženost" zbog koje ih sada netko drži u šaci.

Primorac smatra da hrvatske političke stranke nisu podijeljena na lijevo i desno, nego da su "svi umreženi".

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
5/10/09

frenkie257, 22.11.09. 17:57

e moj primorac, pun si gluposti. gdje si ti zapravo doktorirao? malo previše lažeš. zašto si pobjegao 1991 godine u ameriku? dok su se svi ostali borili ti si bježao.
ne razumijem zašto skrivava činjenicu kao zmija svoje noge da mu je otac bio milicajac. to nigdje ne spominje, čak se srami svoga banjalučkog podrijetla. smiješne su mi te njegove laži... zašto to skriva, zašto se ponaša kao bezgrešnik?


registracija
12/10/09

hindenburg1, 22.11.09. 18:22

Frajeru, da si htio nešto promijenit u društvu, mogao si to dok si bio član vlasti. Uveo si bolonjski proces i sj.... sve nas studente i rekao da ćemo tek za 5 godina vidjet jel to dobro ili nije, kadrova i infrastrukture nije bilo, samo su svi sad po faksevima zbunjeni i ne znaju kaj bi s tim "prvostupničkom zvanjem" koje još nije definirano. Baš ti hvala! Ako ćeš se tako brinutu za Hrvatsku kad ćeš bit predsjednik, onda možeš već sad odustat. Kažeš da nemaš ni jednu mrlju na karijeri, ali ovo ti nijebaš neki uspjeh. Ili državna matura? Kaj je to? Ako ništa drugo onda su ti projekti i planovi za jednu stvar!
A i ako je ovo istina da nisi doktorirao tamo gdje jesi (čuo sam puno priča), onda si fakat bezveze i bilo bi bolje da u prvom krugu dobiješ max. 1%!!!!!


registracija
24/9/09

mrone4one, 22.11.09. 20:02

Primorac je upurno, do objave kandidature, krio da mu je mjesto rođenja Banja Luka. I dalje krije činjenicu da je sin milicionera i da je bio član saveza komunista.
Zašto se kriješ od birača i govoriš im neistine?


registracija
16/6/09

Trenk, 22.11.09. 20:41

Kriminalci u Remetinec.
A gdje Americki spijuni koji imaju zadatak porobljavanja Hrvatske Inteligencije i zaduzivanje studenata skupim kreditima prema Bolonjskom procesu.
-Prvo te zaduzi Suker cim se rodis, aonda to nastavi Primorac kad se skolujes, slijedeci je Bandic ili Cacic-Visdosevic ( svi iz iste kuhinje) sa kreditom za stanove POS-a i jos autic na kredit i evo ti gotovog roba demokracije. Jos kad se ozeni i dobije djecu-"Kunta -Kinte". ili ti Americki covjek koji uziva u Blagostanju demokracije, bez zdravstvenog osiguranja. Radi i krepaj!
Sukera ne komentiram detaljnije, jer trenutno po Americi sa velikim uspjehom rasprodaje Vodno gospodarstvo, Elektro privredu i Hrvatske sume.
A gdje nam je ono doktorirao Premijer Sanader? Ah da u Austriji, oni su se vec namirili.


registracija
8/8/09

tovar62, 23.11.09. 09:07

ima pedera jos u udbi ali ce vas se Primorac otresti,da mi je znati koliki je postotak teskog bolesnog i depresivnog stanja kod vas antifasista,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika