22.11.2009. / 15:04

Autor: Nacionalova redakcija

Bandić odgovorio Hebrangu: Na HRT-u sam gostovao samo dva puta

"Iako nisam službeno dobio na uvid istraživanje GFK, Izborni stožer redovito provodi analizu sadržaja medijskih objava i prema tome, navedeni postotci o zastupljenosti u informativnim emisijama su nevjerodostojni"

Milan BandićMilan BandićPredsjednički kandidat Milan Bandić najoštrije je danas odbacio medijske optužbe pojedinih protukandidata da je najviše zastupljen na Hrvatskoj radioteleviziji te da je preferiran u odnosu na ostale kandidate u predizbornoj kampanji, priopćio je Bandićev izborni stožer.

"Iako nisam službeno dobio na uvid istraživanje GFK, Izborni stožer redovito provodi analizu sadržaja medijskih objava i prema tome, navedeni postotci o zastupljenosti u informativnim emisijama su nevjerodostojni", tvrdi Bandić, koji smatra kako su očito u obzir uzeti i televizijski prilozi u kojima su njegovi protukandidati "bili više zaoukupljeni likom i djelom Milana Bandića, a manje svojim vlastitim programom".

Dio predizbornog folklora

Od objave kandidature na Hrvatskoj radio televiziji gostovao sam, kaže, samo dva puta - u Dnevniku HTV-a na dan objave kandidature, 5. studenog 2009. i u prvoj emisiji sučeljavanja, 20. studenog 2009.

"Optužbe o medijskom favoriziraju moje kampanje dio su predizbornog folklora pojedinih kandidata koji u nedostatku vlastitog programa kroz pritisak na neovinost rada novinara i medijskih kuća nastoje kompenzirati nedostatak vlastitog programa i vizije budućnosti Hrvatske", ocjenjuje nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić.

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je jučer da televizijskom sučeljavanju predsjedničkih kandidata u petak nije nazočio u znak prosvjeda protiv HTV-ovog neravnopravnog tretmana predsjedničkih kandidata u pretkampanji što ocjenjuje "političkim krojenjem". Naveo je kako je agencija koja prati postotak pojavljivanja na HRT-u utvrdila da se od 1. listopada do 15. studenoga, odnosno u šest tjedana pretkampanje, u Dnevniku i Otvorenom, kao nagledanijim emisijama, Milan Bandić pojavio 44 minute. Slijedi Nadan Vidošević s 38 minuta, treći je Ivo Josipović (35), četvrta Vesna Pusić (29), peti Damir Kajin (21), šesti Miroslav Tuđman (17), a sedmi on s 15 minuta pojavljivanja.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
6/11/09

zarapoliglot, 22.11.09. 21:39

Ma kako to Bandić ima visoko mišljenje o sebi..Lik i djelo Milana Bandića... da pukneš od smijeha.Možda bi bilo bolje ..Korupcija ,krađa,laž i ostale aktivnosti našeg kuma Milana Bandića.Činjenica je da je on posvuda -upali tv,pogledaj plakate i vidi Bandića.Pa 20 mil kuna treba potrošiti a on ih je spremio odavno u svoju čarapu,da svoju čarapu ali naš novac koji ćemo mi vračati godinama.


Pogledajte te "uspješne "investicije koje će sada netko od njegovih jarana jeftino kupiti a mi skupo odplačivati.Mislim na ovu bajnu dvoranu u Remetincu itd.,ta pun ih je Zagreb a sad želi isto u cijeloj zemlji.


registracija
8/8/09

tovar62, 23.11.09. 09:01

nedaj se Milane,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika