23.11.2009. / 13:43

Autor: Nacionalova redakcija

Vlada protiv korupcije: Prvi sastanak antikorupcijskog tima Jadranke Kosor

Predstavljen je Antikorupcijski program za javna trgovačka društva u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razdoblje do 2012. godine. Spomenuti Program ima jasno definirane ciljeve, mjere i rokove, a pomoći će jačanju transparentnosti u radu

Jadranka KosorJadranka KosorPod predsjedanjem predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor održana je danas u Banskim dvorima prva sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije.

O GRECO-vom (Zajednica država protiv korupcije) dodatku Izvješća o provedenim preporukama za Republiku Hrvatsku od 8. listopada 2009. godine izvijestio je voditelj hrvatskog izaslanstva pri GRECO-u sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela. Istaknuo je da je od sedamnaest država, pet u potpunosti izvršilo drugi Evaluacijski krug među kojima se nalazi i Republika Hrvatska.

Antikorupcijski program

Predstavljen je Antikorupcijski program za javna trgovačka društva u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razdoblje do 2012. godine. Spomenuti Program ima jasno definirane ciljeve, mjere i rokove, a pomoći će jačanju transparentnosti u radu. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da sva trgovačka društva u pretežitom vlasništvu RH izrade Antikorupcijske programe prema navedenom modelu.

Na današnjoj sjednici predstavljen je i nastavak Antikorupcijske kampanje provođenjem „Antikorupcijskog sata". Cilj Antikorupcijskog sata je educirati mlade i senzibilizirati ih na pojavu korupcije, ukazati na nazočnost korupcije, štetnost korupcije u društvu, te putem afirmacije „nulte tolerancije" ohrabriti mlade na prijavljivanje korupcije.

Povjerenstvo je raspravilo i preporuke iz godišnjeg Izvješća Europske komisije u dijelu koji se odnosi na suzbijanje korupcije te su dogovorene konkretne mjere kako bi se ostvario daljnji napredak u borbi protiv korupcije. Dogovoreno je da se pristupi reviziji Akcijskog plana za suzbijanje korupcije, unaprjeđenje zakonodavnog okvira te da se definiraju tijela za upravljanje oduzetom imovinom.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika