23.11.2009. / 15:21

Autor: Martina Čizmić

Gregorian u Lisinskom - poslastica za zaljubljenike u korale

Koncert već izaziva euforiju među brojnim poklonicima glazbenog izričaja Gregoriana u nas, ali na koncert se spremaju i fanovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije

Grupa Gregorian spaja gregorijanske korale i modernu glazbuGrupa Gregorian spaja gregorijanske korale i modernu glazbuTek nešto više od dva tjedna dijele nas od koncertnog spektakla grupe Gergorijan koji će se održati 9.12. u KD „Vatroslav Lisinski". Grupa koja na određeni način nastavlja tradiciju već kultne Enigme napokon će održati svoj prvi veliki koncert u Hrvatskoj, a u Zagreb stižu u organizaciji zagrebačke agencije Haarlem.

Koncert već izaziva euforiju među brojnim poklonicima glazbenog izričaja Gregoriana u nas, ali na koncert se spremaju i fanovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, tim više i zbog činjenice da je u više navrata dolazak Gregoriana u Hrvatsku bio najavljivan, ali se najave nisu obistinile. Ovoga puta svjetska atrakcija Gregorian doista stiže, i to u sklopu jubilarne svjetske turneje kojom se obilježava 10. godina glazbenog djelovanja grupe, a u sklopu koje su vrsni vokalisti Gregoriana već obišli Rusiju, Estoniju, Latviju, Litvu, Finsku, Ukrajinu, Poljsku, Njemačku, Austriju, Japan, i mnoge druge države.

Voditelj i producent projekta Frank Peterson, već je postigao međunarodni ugled s projektom Enigma, a formula za uspjeh koju primjenjunje i na glazbu Gregoriana je spajanje aktualne pop i rock glazbe i gregorijanskih korala.

Gregorian je tijekom deset godina djelovanja prodao milijunske naklade albuma i prerastao u poseban glazbeni žanr, a za očekivati je da će koncert u Lisinskom biti prava glazbena poslastica koja uz mističnu atmosferu publici predstavlja i raskošni scenski spektakl s posebnim efektima i brojnim iznenađenima koje publika u Hrvatskoj još nije imala prilike vidjeti!

Gregorian će na koncertu u Lisinkom također promovirati svoj aktualni album "Masters Of Chant Vol. VII" koji se u Hrvatskoj može naći u distribuciji diskografske kuće MENART. Na albumu se nalaze obrade hitova poznatih glazbenih imena - grupe U2, Depeche Mode, Gwen Stefani, Lionela Richiea, grupe Snow Patrol, Guns 'N' Roses i drugih.

Ulaznice za koncert grupe Gregorian mogu se u pretprodaji kupiti po cijeni od 160, 190 i 220 kuna na blagajni dvorane „Vatroslav Lisinski" ili putem online prodaje na www.ulaznice.hr

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika