23.11.2009. / 16:55

Autor: Totalsport

Marca: Namještanje u BiH smatraju normalnim?!

Madridski je sportski dnevnik Marca prenio izvještaj španjolske informativne agencije EFE, u kojem se navodi da nogometni djelatnici u BiH namještanje smatraju prirodnom stvari

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš u žučnoj raspravi Trener Sarajeva Mehmed Janjoš u žučnoj raspravi Madridski je sportski dnevnik Marca prenio izvještaj španjolske informativne agencije EFE, u kojem se navodi da nogometni djelatnici u BiH namještanje smatraju prirodnom stvari.

Marca (via EFE-a) tako prenosi neslužbenu informaciju iz BiH o prošlosezonskom dvoboju između Leotara i Slavije. Nekoliko je igrača Leotara snimljeno kako se kladi na ishod utakmice sa sedam postignutih golova. Utakmica je završila 4-3.

Dodaje se da iz Nogometnog saveza BiH zasad nije došao komentar tog slučaja, ali se zato prenose stavovi trenera prvoligaških klubova, koji su “abnormalne pojave namještenih utakmica već počeli uzimati za normalno”.

- Sve to dolazi od Nogometne federacije Bosne i Hercegovine. Ljudi koji je vode nekorektni su pa se isti obrazac ponašanja prenosi i na klubove – prenesena je izjava Avde Kalajdžića, trenera Veleža.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš pak smatra:

- U korumpiranom društvu poput našeg, nogomet ni po čemu ne može biti izdvojen. Naša je liga uistinu nevjerojatna. Već se na početku sezone špekulira koji će klub ispasti iz prve lige, a koji će u nju ući.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika